5 motive pentru care tenisul e sportul ideal pentru tine

1 77718 original jpg jpeg

Practicarea unui sport e cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru corpul şi mintea ta. Alegerea sportului ideal este însă un proces lung şi anevoios. Trebuie să-ţi ofere motivaţia necesară pentru a-l practica, trebuie să-ţi placă şi să fie distractiv pentru tine. Iată de ce tenisul ar putea fi sportul ideal pe care să-l practici:

E un sport sigur

Comparativ cu alte sporturi, tenisul este un sport sigur, în care riscurile de a te răni sunt mai mici. Desigur, la fel ca înainte de orice alt efort fizic, ai nevoie de încălzire, trebuie să ştii cum să efectuezi mişcările corect etc., iar pentru acest lucru, măcar în primă fază, ai nevoie de un antrenor.

E un mod bun de a scăpa de stres

După o zi încărcată şi grea, tenisul poate fi cel mai bun mod pentru tine de a te elibera de stres şi de tensiunea acumulată pe perioada întregii zile.

Depui un efort fizic intens

Foarte multe sporturi te solicită din punct de vedere fizic, dar puţine te ajută să te şi distrezi în acest timp. Tenisul îţi solicită toţi muşchii corpului şi îţi dezvoltă viteza de reacţie.

E accesibil

Practicat la nivel profesionist, tenisul este un sport costisitor. Practicat ca hobby şi ca antrenament fizic, nu ai nevoie decât de rachete şi ehipament şi îţi poţi exersa mişcările oriunde, nu trebuie să-ţi faci abonament la o sală.

Poate fi practicat la orice vârstă

Indiferent de ce vârstă ai, nu e niciodată prea târziu ca să joci tenis. Acest sport e recomandat atât copiilor, cu vârste de peste 3 ani, cât şi adulţilor, indiferent de vârstă. E un mod excelent de a face mişcare şi de a socializa!

Sursa foto: nccspa.com