5 semne că îţi pasă prea mult de cum te văd cei din jur

1 64437 original jpg jpeg

Câteodată, fiecare dintre noi se autoevaluează în funcţie de părerile pe care le au despre noi oamenii care ne înconjoară. Acest obicei nu este sănătos, pentru că ne poate scădea stima de sine.

Vrei să ştii dacă îţi pasă prea mult de cum te văd cei din jur? Dacă te regăseşti printre cele spuse mai jos înseamnă că este timpul modul în care te percepi.

1. Te evaluezi prin ochii celorlalţi

La sfârşitul unei zile încărcate ar trebui să fii capabil să analizezi singurul modul în care ai făcut faţă sarcinilor,nu să îi laşi pe cei din jur să te judece.

2. Pui prea mare preţ pe vorbele celorlaţi

În loc să te tot gândeşti ce a vrut să spună o persoană mai puţin importante prin intermediul cuvintelor pe care ţi le-a adresat,mai bine încerci să acorzi importanţă lucrurilor care contează cu adevărat. Cu cât te laşi mai puţin afectat de ceea ce spun ceilalţi,cu atât viaţa ta va fi mai frumoasă şi mai liniştită.

3. Părerile celorlaţi îţi taie din elan

Feedback-urile pot fi un lucru bun,dacă ştii să faci faţă şi celor negative. Altfel,nu ar trebui să iei în considerare părerile celor din jur,cu atât mai mult cu cât acestea te opresc din a face ce-ţi doreşti.

4. Încerci să faci pe plac tuturor

Nu poţi fi pe placul tuturor,aşadar nu trebuie să te străduieşti să faci pe plac fiecărui om care îţi iese în cale,doar din teama că şi-ar putea face o impresie greşită despre tine. Poartă-te natural şi nu-ţi fie teamă să-ţi expui punctul de vedere,mai ales dacă este susţin de argumente solide.

5. Nu ai prea multă încredere în tine

Lipsa de încredere paote fi remarcată cu uşurinţă,moment în care cei din jurul tău pot profita de acest lucru. Nu te lăsa condus de părerile celorlaţi,doar pentru că îţi este teamă să nu spui ceva greşit sau stupid. Ai incredere în calităţile şi abilităţile tale şi vei vedea că oamenii din jurul tău vor adopta un alt comportament vizavi de tine.