5 trucuri care te ajută să arzi mai multe calorii atunci când alergi
Vara a sosit şi multe persoane îşi doresc să fie în formă în sezonul cald. Alergatul rămâne una dintre activităţile favorite pentru cei care îşi doresc să scape de kilogramele în plus, dar cum trebuie să alergăm corect ca să ardem mai multe calorii?
Alergatul este un exerciţiu pe cont propriu, dar care trebuie să fie făcut în mod inteligent pentru a scăpa de kilogramele în plus. Este important ca fiecare persoană să îşi personalizeze tehnica de alergat în funcţie de obiectivele sale şi să ţină cont de câteva elemente esenţiale.
Înainte de antrenament, evită gustările!
De multe ori, alergătorii consumă înainte de antrenament mulţi carbohidraţi pentru a avea energie pe tot parcursul sesiunii de sport. Deşi consumul de carbohidraţi, poate creşte nivelul de energie, ei sunt recomandaţi, de cele mai multe ori, înaintea maratoanelor şi nu neapărat înainte de un antrenament scurt. Oamenii de ştiinţă, din Texas, au descoperit că alergătorii care au executat antrenamente de scurtă durată au avut metabolismul mai lent atunci când au mâncat înainte o gustare formată din carbohidraţi, arată realbuzz.com.
Încearcă tehnici de alergare în pantă!
Pentru a începe să arzi mai multe calorii, nu este suficient să alegi pe suprafeţe plane, ci este indicat să încerci alergatul pe trasee înclinate. Spre exemplu, dacă vei alerga în pantă, îţi vei creşte performanţele sportive şi vei arde mai multe calorii. Sunt indicate sprinturi scurte, de 10 secunde, în seturi de 4, până la 6 repetări, pentru arderea maximă a grăsimilor.
Cum te ajută antrenamentele cu greutăţi?
Oamenii de ştiinţă din Tokyo au descoperit că grăsimea pe care o arzi în timpul alergării depinde de antrenamentele pe care le-ai făcut înainte. Prin testarea diferitelor metode de ardere a grăsimilor, antrenamentul cu greutăţi este cea mai eficientă metodă de pierdere în greutate combinată cu alergatul. În studiul lor, participanţii care au executat un antrenament de rezistenţă, înainte de alergat, au slăbit mai mult în timpul alergării, decât cei care au făcut alte exerciţii sau deloc. Pe lângă pregătirea corpului pentru pierderea grăsimilor, antrenamentele cu greutăţi stimulează sistemul cardiovascular.
Odihna este importantă
Potrivit unui studiu publicat în „Journal of Applied Physiology‟, odihna este cheia arderii grăsimilor! Studiul s-a bazat pe cercetarea a două grupuri - unui grup i s-a propus să execute exerciţii fizice timp de 60 de minute, fără întrerupere, iar altuia să se odihnească la fiecare 20 de minute. În ciuda exerciţiilor fizice făcute constant, al doilea grup a ars mai multe calorii decât primul. Astfel, oamenii de ştiinţă din spatele studiului au remarcat că pauzele dintre sesiunile de exerciţii fizice au contribuit la accelerarea metabolismului.
Combină antrenamentele!
Antrenamentele de intensitate ridicată (HIIT) sunt la modă pentru că în timp ce organismul este focusat pe exerciţiile executate, ritmul cardiac creşte odată cu accelerarea metabolismului, iar grăsimile se ard mai repede. Pe lângă antrenamentele cu greutăţi, care sunt indicate înainte de alergat, poţi combina alergarea cu săriturile sau cu mersul pe bicicletă.
Sursă foto: Shutterstock