Anul bisect: legende şi superstiţii

1 67820 original jpg jpeg

Oamenii se tem de necunoscut şi de lucrurile pe care nu le pot influenţa, cum ar fi eclipsele de soare sau de lună şi ploaia de meteoriţi, iar faţă de ele au construit o serie de superstiţii. De pe listă nu puteau să lipsescă prejudecăţile şi practicile păstrate din vechime legate de anul bisect.

Un an reprezintă perioada în care Pământul face o rotaţie completă în jurul Soarelui. Această perioadă este de 365 de zile,6 ore,9 minute şi 9 secunde. Din patru în patru ani,cele şase ore se adună astfel rezultând o zi în plus. Această convenţie a apărut din nevoia de a lucra cu număr întreg de zile,pentru că nu am putea lua în calcul anul aşa cum e el,respectiv de 365 de zile,6 ore,9 minute şi 9 secunde. Dacă am lăsa lucrurile aşa,anul acesta am avea Revelionul la ora 12 noaptea,următorul la ora 6 dimineaţa,apoi la 12 ziua şi tot aşa. Prin urmare,lumea întreagă a convenit să lucreze cu un număr întreg de zile şi astfel a apărut anul bisect,care are 366 de zile.

Ce nu e bine să faci în anii cu 366 de zile

·        În anii bisecţi nu e bine să te căsătoreşti! Se crede că divorţul va bate la uşa noului cuplu destul de repede.

·        Persoanele care divorţează în anii în care luna februarie este de 29 de zile rămân singure mult timp.

·        În anii bisecţi nu se culeg ciuperci,fiindcă,dacă am da crezare spuselor din popor,o dată la patru ani,ciupercile din pădure devin otrăvitoare.

·        Bijuteriile de argint,purtate în anii bisecţi,ne ajută să avem mai multă energie şi astfel aura noastră energetică va fi mult mai puternică.

·        Nici schimbările de viaţă majore,spre exemplu în plan profesional (locul de muncă),nici proiectele mari care necesită implicare,energie şi resurse materiale (construcţia unei case,achiziţia unor bunuri scumpe) nu par încununate de succes în anii cu 366 de zile.

Sfântul Casian,sărbătorit la 29 februarie o dată la patru ani

Potrivit unei legende de la noi,Sfântul Casian s-a plâns în Ceruri că nu este cinstit şi apreciat de oameni. Dumnezeu l-a întrebat ce fapte bune a făcut şi cum îi ajută pe cei nevoiaşi,dar până să răspundă,a apărut Sfântul Nicolae,ud leoarcă,după ce a ajutat pasagerii unei corăbii distruse de furtună să ajungă la mal. Întrucât faptele lui de milostenie erau puţine,iar orgoliul prea mare,s-a hotărât ca Sfântul Casian să fie celebrat doar o dată la patru ani şi astfel a luat naştere anul bisect.

Bărbaţii sunt ceruţi în căsătorie în anul bisect  

În Irlanda,este o tradiţie ca femeile să le propună logodna bărbaţilor… doar în anii bisecţi. Se spune că acest obicei a luat naştere în Irlanda,când Sfânta Bridget l-a rugat pe Sfântul Patrick să îngăduie femeilor,măcar într-o zi pe an,să îşi întrebe partenerii dacă vor să întemeieze o familie. Acesta,nevrând s-o refuze,dar nici să le lase femeilor  acest drept an de an,a hotărât că ziua de 29 februarie este soluţia perfectă – aşa că doar o dată la patru ani,bărbaţii pot fi invitaţi la altar. Prin urmare,dacă ai vreun gând,în 2016 poţi să treci la acţiune!



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg