Arde caloriile în doar 6 minute!

1 67088 original jpg jpeg

Ştiai că dimineaţa corpul arde mai repede caloriile? Cercetătorii americani au descoperit că în 6 minute de antrenamente fizice poţi arde mai multe calorii decât dacă faci acelaşi program de exerciţii la prânz, de exemplu. Pe lângă pont, experţii recomandă şi câteva mişcări menite să accelereze metabolismul.

Dacă-ţi faci programul de sport dimineaţa obţii mai multe beneficii,nu doar intensificarea procesului de slăbire. Rezervă cel puţin 6 minute pentru efort fizic dimineaţa şi vei avea bateriile încărcate pentru mare parte din zi. Pur şi simplu,câteva minute de mişcare dimineaţa îţi aduce energie cât pentru mai multe ore din zi.

În plus,exerciţiile efectuate la prima oră a zilei te ajută să ai un tonus muscular excelent,mai ales dacă ştii că te aşteaptă o zi încărcată.

Dimineaţa,momentul ideal pentru sport

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Michigan,SUA,au descoperit că exerciţiile fizice practicate dimineaţa îţi reglează organismul,te ajută să arzi mai repede caloriile,deci vei da jos kilogramele nedorite într-un timp mai scurt,şi cresc nivelul de endorfine,cunoscute ca fiind „hormonii fericirii“.

Dacă nu obişnuiai să faci mişcare dimineaţa,iată că acum e momentul să îţi schimbi puţin stilul de viaţă. Sesiunea de exerciţii practicate la prima oră a zilei aduce beneficii la nivelul întregii sănătăţi.

6 minute,dar intense

Experţii spun că în doar şase minute poţi arde suficiente caloriipentru a slăbi. Secretul constă în modul cum faci exerciţiile. Studiul a scos la iveală că nu trebuie să pierzi o oră la sală. În doar şase minute,dacă te ţii de treabă şi execuţi mişcările la intensitate maximă,poţi avea rezultate dintre cele mai bune.

Sculptezi silueta cu genuflexiuni şi flotări

Se spune că genuflexiunile şi flotările sunt secretul unei siluete lucrate şi de invidiat. Îţi doreşti posterior ferm? Fă genuflexiuni. Vrei să ai braţe tonifiate? Te ajută flotările. În fiecare dimineaţă fă flotări,genuflexiuni,flotări statice sau plankuri şi exerciţii de bicicletă şi vei vedea cât de repede transpiri şi începi să arzi calorii.

La început e posibil să nu poţi face flotările până la capăt,dar în timp te vei obişnui să le execuţi corect. Foarte utile sunt şi flotările statice sau plankurile,care se excută din poziţia de flotare,având corpul încordat şi cu sprijin pe coate.

În ce contă programul de exerciţii

Obişnuieşte-te ca în fiecare dimineaţă să faci 15 genuflexiuni,15 flotări,30 de secunde de plank şi 15 exerciţii de bicicletă. Ideal este să repeţi acest program de cel puţin trei ori,pentru ca rezultatele să fie cele scontate.