Arsenie Boca, sfaturi despre Postul Crăciunului: "Toate relele de la stomac încep"

1 84459 original jpg jpeg

Considerat marele duhovnic al neamului rom├ónesc, p─ârintele Arsenie Boca a r─âmas ├«ntip─ârit ├«n inimile credincio┼čilor pentru ├«nv─â┼ú─âturile sale, dar ┼či pentru ajutorul pe care l-a oferit tuturor celor care au avut nevoie de sprijin ├«n ├«ncerc─ârile vie┼úii.

Despre postul Cr─âciunului, duhovnicul sus┼úinea c─â este o lupt─â aspr─â a credincio┼čilor cu propriile trupuri ┼či c─â acesta are rostul de a cur─â┼úi corpul uman p├ón─â acolo ├«nc├ót ÔÇ×s─â nu mai fie nici o piedic─â pentru sufletÔÇŁ.

ÔÇ×Postul este o lupt─â aspr─â cu ├«nsu┼či trupul t─âu. Dac─â birui, bine ├«┼úi va fi, iar dac─â nu, s─â ┼čtii c─â toate relele de la stomac ├«ncep, iar relele sunt patimile. De aceea, postul are urm─âtorul rost: s─â cur─â┼úeasc─â trupul p├ón─â acolo ├«nc├ót s─â nu mai fie nici o piedic─â pentru suflet. ┼×i nu lupt─âtor n─ât├óng, ├«mpotriva Duhului Sf├ónt. C─âci f─âr─â post trupul se face unealt─â duhului r─âu. La sf├ór┼čitul veacului (┼či pare c─â-i aproape) antihrist tot cu stomacul va v─âdi pe oameniÔÇŁ, declara Arsenie Boca despre Postul Cr─âciunului.

Cite┼čte ┼či: Desertul de post din supermarket care poate cre┼čte riscul de infarct

Despre p─ârintele Arsenie Boca

P─ârintele ieromonarh Arsenie Boca s-a n─âscut pe 29 septembrie 1910 la Va┼úa de Sus, Hunedoara ├«ntr-o familie de ┼ú─ârani simpli,dar credincio┼či ,Iosif ┼či Cristina. Dup─â terminarea studiilor liceale, el a urmat Academia Teologic─â din Sibiu, iar la doi ani dup─â absolvire a fost hirotonit ┼či a primit numele de Arsenie Boca (numele lui de dinainte de proe┼úire era Zian Boca).

P─ârintele a fost devotat nu numai studiului teologic, ci a urmat ├«n paralel cursuri de medicin─â ┼či de arte plastice la Institutul de Belle-Arte din Bucure┼čti. Dup─â ce a stat la muntele Athos timp de trei luni pentru o mai bun─â cunoa┼čtere a r├ónduielii monahale, el s-a dedicat vie┼úii spirituale la M─ân─âstirea S├ómb─âta, pe care a dorit s─â o fac─â al─âturi de p─ârintele Nicolae Mladin ┼či p─ârintele Serafim Popescu un centru monahal de c─âlug─âri.

Monah de ├«nalt─â ┼úinut─â duhovniceasc─â, p─ârintele Arsenie Boca a reu┼čit s─â ajute ├«n anii de preo┼úire zeci de enoria┼či,din dorin┼úa ÔÇ×de a ├«ntoarce mintea oamenilor de la umblarea ├«n pustie ┼či de a o face scaun al lui Hristos-DumnezeuÔÇť. 

├Änc─â de la instaurarea regimului comunist p─ârintele Arsenie a fost luat ├«n vizorul securit─â┼úii, iar apoi a fost alungat de la m─ân─âstirea S├ómbata, condamnat la ├«nchisoare ┼či trimis la Canal. ├Än tot acest timp, el a r─âmas un exemplu de urmat ┼či un ocrotitor neobosit pentru semenii s─âi.  Recente

Eva 4 jpeg
refuz   nu   shutterstock 2124337634 jpg
Tik Tok jpg
Sfintii Petru si Pavel shutterstock 1852640023 jpg
femeie tanara interviu job ingrijorata dec 3 2010 6 42 pm jpeg
DSC 0243 jpg
Cum po┼úi avea un p─âr bogat ┼či s─ân─âtos, chiar dac─â ├«l coafezi zilnic jpeg
Parinti imaturi  jpg
inghetata foto shutterstock
gandac de bucatarie shutterstock 1102601966 jpg
sport jpg
pasta de dinti   shutterstock 1294381117 jpg
shutterstock 1358046383 jpg
Carne jpg
carton 1 png
Baterie descarcata jpg
Tigare electronica jpg
Narcisism jpg
Rusalii shutterstock 2151194551 jpg
Intalnire jpg