Care arde mai multe calorii, o baie fierbinte sau o sesiune de antrenament la sal─â? Concluzii ┼čtiin┼úifice surprinz─âtoare

1 shutterstock 67630759 jpg jpeg

Ultimele cercet─âri ├«n domeniu sunt prilej de bucurie pentru cei care merg la sal─â doar atunci c├ónd ├«┼či fac abonament. Pare ireal, dar oamenii de ┼čtiin┼ú─â au descoperit o modalitate uimitoare s─â tope┼čti kilogramele, ┼či nu este vorba despre efort, febr─â muscular─â ┼či tricouri ude.

├Änainte de a trece la alt articol, cite┼čte ce au scos la iveal─â oamenii de ┼čtiin┼ú─â ┼či afl─â explica┼úia din spatele studiilor. Potrivit doctorului Steve Faulkner, cercet─âtor la Universitatea Loughborough, Anglia, b─âile fierbin┼úi pot avea beneficii similare cu cele aduse de exerci┼úiile fizice, ajut├ónd chiar la prevenirea diabetului de tip 2.

Controleaz─â ┼či glicemia

Cite┼čte ┼či Cartoful dulce, supranumit ÔÇ×cartoful diabeticilorÔÇč, este un adev─ârat inamic al gr─âsimilor

├Äntr-un interviu pentru The Conversation, expertul a subliniat c─â b─âile calde au fost ├«ntotdeauna cunoscute pentru propriet─â┼úile lor de relaxare. De cur├ónd, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au descoperit cum aceast─â ÔÇ×├«nc─âlzire pasiv─âÔÇč poate ├«mbun─ât─â┼úi s─ân─âtatea ┼či favorizeaz─â arderea caloriilor.

Cercet─âtorii au f─âcut un studiu la care au participat 14 persoane, c─ârora li s-a sugerat s─â stea o or─â ├«n cada cu ap─â de 40 Ôü░C, apoi s─â fac─â baie ├«n ap─â obi┼čnuit─â, tot timp de o or─â. La final, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au colectat date despre caloriile consumate ┼či despre controlul glicemiei.

Fiecare test a fost conceput special pentru a cre┼čte temperatura corpului cu un grad, astfel ├«nc├ót cercet─âtorii s─â poat─â vedea c├óte calorii au fost arse.

Cite┼čte ┼či Top salate europene cu cele mai pu┼úine calorii. Pe ce loc se afl─â cea de ro┼čii

├Än continuare, ei au comparat mai multe concluzii ┼čtiin┼úifice ┼či au g─âsit c─â ciclismul te ajut─â s─â arzi, de fapt, mai multe calorii, dar ┼či baia fierbinte tope┼čte fel de multe calorii ca o plimbare de 30 de minute!

Dr. Faulkner a subliniat, de asemenea, c─â nivelul zah─ârului din s├ónge a fost similar, dar v├órful glicemiei dup─â mas─â a fost cu aproximativ 10 la sut─â mai mic atunci c├ónd participan┼úii au f─âcut o baie fierbinte ├«nainte, dec├ót dup─â ce au f─âcut mi┼čcare.

Omul de ┼čtiin┼ú─â a mai ad─âugat c─â exerci┼úiile fizice ofer─â propriet─â┼úi antiinflamatoare importante, care ajut─â organismul s─â lupte ├«mpotriva bolilor ÔÇô acest fapt sugereaz─â c─â reducerea inflama┼úiei prin ├«nc─âlzirea pasiv─â a unei b─âi poate ajuta ├«n acela┼či mod.

Nu ├«nseamn─â c─â nu trebuie s─â faci mi┼čcare sau c─â e mai bine s─â renun┼úi la programul t─âu obi┼čnuit de mers la sal─â, ci c─â dac─â adaugi ┼či o baie fierbinte dup─â efort, ai mai multe ┼čanse s─â arzi un num─âr mai maree de calorii ┼či s─â ┼úii ┼či glicemia sub control.

@shutterstockRecente

refuz   nu   shutterstock 2124337634 jpg
Tik Tok jpg
Sfintii Petru si Pavel shutterstock 1852640023 jpg
femeie tanara interviu job ingrijorata dec 3 2010 6 42 pm jpeg
DSC 0243 jpg
Cum po┼úi avea un p─âr bogat ┼či s─ân─âtos, chiar dac─â ├«l coafezi zilnic jpeg
Parinti imaturi  jpg
inghetata foto shutterstock
gandac de bucatarie shutterstock 1102601966 jpg
sport jpg
pasta de dinti   shutterstock 1294381117 jpg
shutterstock 1358046383 jpg
Carne jpg
carton 1 png
Baterie descarcata jpg
Tigare electronica jpg
Narcisism jpg
Rusalii shutterstock 2151194551 jpg
Intalnire jpg
muzica casti shutterstock