Ce efecte are starea de spirit pozitivă asupra corpului

1 70600 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că te ajută să priveşti lucruri într-o manieră optimistă şi să emani energii constructive, starea de spirit pozitivă are un efect benefic şi asupra fizicului.

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au ajuns la concluzia că oamenii cei mai optimişti au de două ori mai multe şanse să aibă o sănătate cardiovasculară foarte bună,comparativ cu cei pesimişti.

Specialiştii au menţionat că pentru evaluarea sănătaţii cardiovasculare ei au verificat şapte valori,cum sunt tensiunea arterială,glicemia,nivelul de colesterol,indicele de masă corporală,activitatea fizică,aportul alimentar şi relaţia cu consumul de tutun. Aceşti parametri sunt utilizaţi şi de American Heart Association pentru a stabili gradul de sănătate al inimii.

Cercetătorii au mai adăugat că participanţii la studiu au avut vârste între 45 şi 84 de ani şi au fost monitorizaţi şi în ceea ce priveşte sănătatea mentală şi nivelul de optimism. Ei au avut în atenţie şi bolile de rinichi,precum şi caracteristicile socio-demografice,cum sunt rasa,vârsta,statutul educaţional şi venitul.

Studiul a scos în evidenţă impactul masiv al acestor condiţii asupra optimismului pacienţilor. De asemenea,oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele mai optimiste au prezentat niveluri mai bune ale colesterolului şi ale zahărului în sânge.