Cine sunt oamenii fericiţi?

1 51897 original jpg jpeg

Oricât de solicitant ar fi s-o obţii şi întreţii, fericirea în familie dă un sens aparte vieţii. Ce o transformă adesea în sâmbure de neîmplinire este diversitatea modurilor în care năzuim la ea, adesea contradictorii. Tu te-ai descrie drept o persoană fericită?

Grupa de vârstă care se declară cea mai nemulţumită de viaţă este situată între 30 şi 55 de ani. Responsabilităţile de la locul de muncă,problemele din familie şi stresul cotidian sunt cele care împiedică persoanele mature să fie fericite.

Singurătatea,duşmanul fericirii?

„Infernul sunt ceilalţi“,spunea,plin de sine,cunoscutul filosof Jean-Paul Sartre,referindu-se la faptul că sursa necazurilor din viaţa noastră este legată de egoismul celor din jur. Dimpotrivă,răspund specialiştii zilelor noastre,lucrurile sunt tocmai invers. Cei din jur ne motivează să căutăm împlinirea şi liniştea sufletească.

Astfel,se pare că cei mai fericiţi oameni sunt aceia care,indiferent de cultura din care provin,de starea materială sau de studiile pe care le deţin,se înconjoară de cât mai mulţi oameni şi socializează ori de câte ori au ocazia. Apartenenţa la un grup,viaţa de familie şi relaţiile amoroase împlinite sunt direct responsabile de felul în care experimentăm fericirea.

„Esenţe” ale fericirii familiale

Secretul fericirii de familie,chiar dacă pare greu de pus în practică,este legat de câteva trucuri care par să funcţioneze de fiecare dată. Eşti fericită în cămin atunci când simţi că te poţi baza pe ajutorul soţului sau al copiilor,la nevoie,când poţi să le împărtăşeşti celor dragi idealurile,gândurile sau frustrările tale.

De asemenea,conceptul de împlinire în familie este legat şi de faptul că te simţi utilă,apreciată,respectată şi iubită de cei care îţi stau aproape. Oferi afecţiune şi încredere din tot sufletul şi primeşti înapoi tot ceea ce investeşti. Chiar şi pe plan profesional,nu sarcinile bifate sunt singurul scop pentru angajaţi. Satisfacţia la locul de muncă este un cumul de lucruri dezirabile,printre care se numără felul în care eşti văzut şi tratat de colegii de serviciu.

simeon stalpnicul png

Portret-robot de om fericit

Nume:Persoană fericităVârstă:S-au înregistrat cazuri până în 25 de ani,la 60 de ani sau peste această vârstă.Sex:Fericirea nu ţine cont de gen,cu câteva excepţii.Stare civilă:Persoanele care se consideră împlinite fac parte dintr-un cuplu sau dintr-o familie în care se manifestă iubirea,cu condiţia să existe armonie între parteneri.  Profesie:Un loc de muncă interesant,care să ofere provocări angajatului şi care să le vină în ajutor celor din jur.Conform ultimelor studii,acesta este un tablou în linii mari al persoanelor care se consideră fericite în viaţa de familie. Oamenii de ştiinţă se declară însă nemulţumiţi de rezultate. Problema este că acest concept nu poate fi limitat de o definiţie clară,conţine şabloane şi tipare diferite,iar noţiunile de „bine“ şi de „rău“ pălesc în faţa mulţumirii şi exaltării sufleteşti alături de cei dragi. În plus,ce „ingrediente“ îi pot transforma şi pe cei mai singuratici oameni în adepţi mulţumiţi ai unei vieţi de familie? Ca în orice context care implică sufletul omenesc în toată complexitatea lui,răspunsul nu este bătut în cuie. Şi totuşi,există variabile care par că se comportă la fel în cazuri diferite!Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg