De ce să nu priveşti niciodată în trecut?

1 76719 original jpg jpeg

Există momente în viaţă în care iei anumite decizii pe care le regreţi ulterior. Cele mai multe dintre ele au legătură cu planul sentimental şi îţi provoacă multă suferinţă. Dar te-ai întrebat vreodată cum ar fi să nu mai priveşti în urmă şi tot ceea ce faci să rămână în trecut? Iată 5 motive care să te ajute!

Nu poţi schimba trecutul

Poate îţi pare un clişeu, dar este 100% adevărat. Oricât de mult ai vrea, nu te poţi întoarce în trecut să îl schimbi. Dar poţi învăţa din el pentru a nu mai greşi a doua oară. Începe să faci o schimbare în viaţa ta prin a-ţi promite că lucrurile din trecut nu se vor mai întâmpla vreodată. Şi într-o zi, după câţiva ani, îţi vei da seama că ai avut nevoie să treci prin toate aceste lucruri pentru a te maturiza şi a deveni omul de astăzi.

Oricine a făcut măcar un lucru pe care îl regretă

Nu eşti nici prima, nici ultima persoană care regret anumite întâmplări din trecut. Face parte din a învăţa cât mai mult din experienţa de viaţă. Greşelile nu te fac o persoană rea, aşa că nu ai de ce să te pedepseşti. În momentul în care vei realiza că toţi au trecut prin astfel de întâmplări, vei începe să te simţi mai bine din punct de vedere psihic deoarece sentimentul de vinovăţie va dispărea. Lasă greşelile din trecut să îţi ghideze alegerile din viitor.

Nu eşti aceeaşi persoană

De-a lungul timpului, fiecare om trece prin procesul de maturizare, motiv pentru care mentalitatea şi deciziile luate se pot schimba radical. Nu poţi să regret o decizie din trecut luată de o altă persoană decât ceea ce eşti acum. Lasă viaţa să îşi urmeze cursul firesc şi priveşte spre viitor cu încredere!

Blochezi noi oportunităţi

Când trăieşti mai tot timpul în trecut, e greu să mai observi lucrurile bune care apar în prezentul tău. Poţi risca să pierzi multe şanse şi oportunităţi care să te ajute în ceea ce ţi-ai propus să faci. Funcţionează exact ca un cerc vicios din care nu mai poţi ieşi. Poate o persoană este interesată de tine sau un nou loc de muncă apare din senin. Profită de fiecare şansă în parte şi încearcă să fii cât mai ancorată în realitatea actuală. Ai putea să îndepărtezi oamenii de lângă tine din cauza negativităţii tale.

Viaţa e mult prea scurtă !

Şi acesta poate îţi sună a clişeu, dar tot la el ajungi atunci când realizezi că nu ţi-a mai rămas mult timp de trăit. Nu toată lumea primeşte o şansă egală la fericire, de aceea, dacă tu ai primit-o, trebuie să te simţi privilegiată, să zâmbeşti şi să te bucuri de fiecare moment din viaţa ta. Nu lăsa nimic să îţi strice doza de positivism şi starea de spirit.

Sursă foto: www.jovelinehead.com