De ce să ţii cont dacă vrei să faci sport

1 73006 original jpg jpeg

Ai decis ca, alături de o dietă sănătoasă, să faci mişcare pentru a slăbi? Felicitări! Uite ce ar trebuie să ai în vedere înainte de a începe să mergi la sală sau de a urma un program săptămânal!

Evită să ai aşteptări prea mari

Aşa cum kilogramele în plus n-au apărut peste noapte,nu te poţi aştepta să slăbeşti extrem de rapid. Din contră,e mai sănătos şi ai mai multe şanse să obţii rezultate pe termen lung dacă scazi în greutate 500 de grame sau un kilogram pe săptămână. Oricât de mult te-ar tenta să-ţi pui termene limită şi să ţii diete drastice pentru a arăta bine în concediu sau la o nuntă,e mai bine să nu te grăbeşti şi să cauţi un nou stil de dietă,nu neapărat un regim fulger de slăbit,dacă vrei rezultate de durată.

Găseşte un sport care să-ţi placă

Contează mai puţin dacă e la modă un anumit gen de mişcare fizică. Dacă ţi-ai făcut abonament la o salăde sport,dar tragi de tine să te duci acolo,mai bine caută ceva care să-ţi fie pe plac. Poţi să faci şi alt tip de mişcare,cum ar fi dansul,mergi pe bicicletă,ieşi la alergat,la înot. Preferi intimitatea casei tale? Minunat! Sunt o mulţime de filmuleţe care te ajută să faci gimnastică acasăoricând ai timp. Important este să te pui în mişcare şi să nu renunţi.

Acceptă nivelul începător

Odată ce ai ales un anumit gen de mişcare,ia-o încet,cu exerciţii fizice uşoare. Creşte treptat intervalul de timp zilnic în care faci sport. Dacă procedezi aşa,nu vei risca să faci întinderi sau febră muscular şi corpul tău se va obişnui încet cu efortul.

Vei avea şi zile mai proaste

Nu te aştepta că vei avea de fiecare dată starea necesară şi bucuria de a face sport. Ca-n orice alt aspect al vieţii,sunt şi zile mai puţin bune,când ai vrea să sari peste mersul la sală sau peste programul de mişcare fizică. Nu te lăsa învinsă de ideea de a renunţa o zi,pentru că vei avea tendinţa să renunţi mai des. Odată ce începi să faci mişcare,corpul tău va elibera endorfine şi te vei simţi mai bine,entuziastă de ideea de a continua.

Rezultatele se văd în timp

Dacă vrei rezultate constante,dar se întâmplă să stagnezi,nu renunţa! Nu este ceva neobişnuit,pentru că organismul face eforturi să se adapteze la noul stil de viaţă şi pe măsură ce s-a obişnuit cu anumite exerciţii fizice,are nevoie de unele ceva mai grele sau mai intense pentru a accelera scăderea în greutate.   Recente

SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg
Apel necunoscut jpg