Exerciţii fizice pentru diverse probleme de sănătate

1 73006 original jpg jpeg

Exerciţiile fizice nu doar că te menţin în formă, dar au şi un impact pozitiv asupra sănătăţii organismului. Iată care sunt acestea!

Pentru eliminarea stresului

În jurul vârstei de 25-35 de ani,nivelul de stres atinge cote alarmante. Ai nevoie de exerciţii care să-ţi stimuleze respiraţia şi să te relaxeze. În acest caz exerciţiile cardio sunt cele mai indicate. Cresc capacitatea cardio-pulmonară,stimulează circulaţia sângelui şi imunitatea. În plus,antrenamentele cardio calmează sistemul nervos şi-ţi păstrează mintea limpede pentru a te putea concentra mai uşor. 30 de minute de exerciţii de trei ori pe săptămână sunt suficiente.

Pentru o inimă mai sănătoasă

După vârsta de 35 de ani,sistemul tău cardiovascular începe să dea primele semne de oboseală. Apar puseuri de tensiune,mai ales dacă există în familia ta persoane care se confruntă cu aceeaşi afecţiune. Exerciţiile cu greutăţi se vor dovedi de mare ajutor,la fel şi cele de yoga. Alternează acest tip de antrenament,iar inima va bate la fel ca la 20 de ani.

Citeşte şi:

Gustări care te energizează când faci sport

Sport pentru menţinerea în formă

Pentru mai multă energie

De obicei,femeile în jurul vârstei de 40 de ani,se simt din ce în ce mai obosite. Copiii,serviciul şi treburile casnice te suprasolicită,încât uneori te simţi fără vlagă. O soluţie sunt exerciţiile Pilates,care nu doar că îmbunătăţesc postura,dar contribuie şi la creşterea masei musculare şi elimină tensiunea acumulată în organism. 20 de minute de exerciţii de 2-3 ori pe săptămână pot face minuni asupra organismului tău.