Greşeli de igienă la sală

1 73006 original jpg jpeg

Dacă obişnuieşti să mergi în mod constant la sală, corpul tău este norocos fiindcă ai grijă să îl menţii sănătos şi în formă. Cu toate acestea, există şi alte lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru a avea un trup sănătos, cum ar fi să ai o igienă corespunzătoare.

În timpul şi după antrenament ai putea comite accidental aceste greşeli de igienă pe care le găseşti descrise în cele ce urmează. Aşadar,ia aminte,pentru ca data viitoare să fii mai atentă la ceea ce faci când mergi la sală.

1. Nu te speli pe faţă

Fiindcă transpiri foarte mult în timpul antrenamentului,bacteriile găsesc un habitat perfect în porii de pe tenul tău. Aşadar,ai grijă ca întotdeauna să îţi speli faţa imediat după antrenament. Dacă este posibil,fă chiar şi un duş.

2. Îţi ştergi sudoarea de pe frunte cu mâinile

Aparatura din sălile de sport vine la pachet cu o grămadă de germeni şi transpiraţie de la cei care au folosit-o înaintea ta. Ceea ce înseamnă că multe bacterii găsesc drumul spre mâinile tale şi,în timp ce-ţi ştergi sudoarea de pe faţă cu palmele,acestea îşi vor face culcuş chiar pe chipul tău. Asigură-te că ai mereu alături propriul prosop curat.

3. Păstrezi rulată rogojina de yoga

După utilizarea rogojinii de yoga,de cele mai multe ori ai tendinţa de a o rula şi a o pune deoparte pentru ora următoare de curs.  Numai că bacteriile şi germenii nu iubesc nimic mai mult decât locurile umede şi călduţe,aşa că nu le împiedică nimic să se inmulţească în voie până la următoarea lecţie de yoga. Deci,dacă nu-ţi speli frecvent rogojina,sau măcar să o aeriseşti după fiecare sesiune,te expui la o grămadă de boli de piele,cum ar fi acneea.

4. Nu bei apă din sticla ta

Este mult mai sigur să ai propria ta sticlă de apă la sala de sport. Chiar dacă sala de sport are o sursă de apă,probabil că aici se adună mai multe bacterii decât în oricare alt loc.

5. Mergi desculţă la duş

În astfel de locuri umede,multe organisme găsesc un loc plăcut pentru a trăi. Poartă întotdeauna o pereche de papuci de apă atunci când mergi la duş la sală.

6. Nu îţi schimbi hainele după antrenament

Să nu îţi schimbi ţinuta după ce ai terminat antrenamentul,nu este cea mai buna idee. S-ar putea termina cu infecţii ale pielii dacă nu îţi schimbi hainele imediat.