Minunile celor mai mari simboluri creştine
Semne de biruinţă ale creştinătăţii, brâul Maicii Domnului, Crucea Sfântă şi pânza lui Hristos, toate au uimit o lume întreagă cu minunile lor.
Scepticii le-au pus la îndoială veridicitatea. Credincioşilor le-au mişcat inimile prin minunile lor.
Este vorba despre Sfânta Cruce pe care s-a jertfit Iisus,pânza în care a fost înfăşurat după coborârea Lui de pe cruce şi brâul brodat chiar de Maica Domnului.
În cele ce urmează,ai ocazia să afli mai multe despre minunile săvârşite de Ele.Părţi din Sfânta Cruce se află şi la noi
Un simbol al revenirii la adevărata credinţă,Sfânta Cruce a lui Iisus a fost găsită printr-o minune de Împărăteasa Elena,mama Împăratului Constantin cel Mare,alături de alte două cruci.
Pentru a o deosebi de ele,a atins corpul fără viaţă al unei văduve de fiecare cruce în parte. Când a fost aşezată pe Crucea Sfântă,ea a înviat. În timp,crucea a fost împărţită în mai multe părticele,răspândite în lume.
Cea mai mare parte se află la Sfântul Munte Athos,iar câteva părticele sunt păstrate şi la noi în ţară,la Mănăstirile Ţigăneşti,Căldăruşani,Sihăstria şi Sâmbăta de Sus.
Giulgiul cu care a fost acoperit Iisus după coborârea de pe cruce a iscat controverse,căci scepticii i-au pus la îndoială autenticitatea.
Istoria Pânzei găsite în mormântul lui Iisus de Apostolii Ioan şi Petru este învăluită în mister. În secolul al XIII-lea,Sfântul Giulgiu a fost furat de un cruciat francez şi a ajuns la Biserica Sfântul Ştefan,din Franţa.
Printr-o minune,el a rămas neatins după un incendiu care a distrus biserica. De-a lungul anilor,Pânza Sfântă a fost purtată prin lume,ajungând în Italia,Belgia,Franţa. Tot în Franţa,la Chambery,Sfântul Giulgiu a scăpat din nou dintr-un incendiu,fiind mutat apoi la Torino,oraşul în care se găseşte şi azi.
Mănăstirea Sâmbăta de Sus
Brâul Sfânt,ajutor pentru mame
Sfântul Apostol Toma,nefiind de faţă la înălţarea Fecioarei Maria,a primit ca dovadă Brâul pe care Ea îl ţesuse din păr de cămilă.
Unul dintre primele miracole săvârşite de El a fost vindecarea de un duh necurat a Împărătesei Zoe,din Constantinopol.
Dacă astăzi Brâul este brodat cu fir de aur,asta se datorează împărătesei,care a dorit să-i mulţumească Maicii Sfinte.
De-a lungul vremii,Cinstitul Brâu a mai ajutat şi femeile care nu puteau avea copii şi bolnavii de cancer.
O mare parte din Brâu se găseşte la Mănăstirea Vatoped,de la Muntele Athos. Alte două părţi sunt la Schitul Kato Xenias din Volos,Grecia.
Ştiai că...
...prima fotografie a Sfântului Giulgiu a fost făcută în anul 1898? Negativul ei a dezvăluit imaginea unui om în suferinţă,cu răni în zona capului,în partea dreaptă a pieptului,la încheieturile mâinilor şi ale picioarelor.
Rugăciunea Brâului Maicii Domnului
„Preacinstitul Brâul Tău care a cuprins pântecele Tău cel de Dumnezeu primitor este cetăţii Tale tărie nebiruită şi vistierie de bunătăţi neîmpuţinată. Nădejdea mea este Tatăl,scăparea mea este Fiul,acoperământul meu este Duhul Sfânt,Treime Sfântă,slavă Ţie. Stăpână,primeşte rugăciunea robilor tăi şi ne izbăveşte pe noi din toată nevoia şi necazul. (…) Amin.”(fragment)