Minunile Maicii Tereza, înfăptuite dincolo de moarte. Şi-a dedicat întreaga viaţă oamenilor bolnavi şi săraci

1 shutterstock 741026818 jpg jpeg

Maica Tereza şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în serviciul oamenilor bolnavi şi săraci din Calcutta. După moartea ei din 5 septembrie 1997, mulţi dintre admiratorii şi adepţii acesteia au cerut ca maica Tereza să fie numită sfântă în Biserica Catolică. Cu toate acestea, era nevoie de un lucru pentru a demonstra sfinţenia ei, şi anume miracolele. Dacă Maica Tereza nu ar fi fost găsită responsabilă pentru două minuni care au avut loc după moartea ei, ea nu ar putut fi canonizată ca Sfânta Tereza.

Cele două minuni atribuite Maicii Tereza au fost cele de vindecare. Dar oficialii de la Vatican au cerut mai mult decât nişte simple vorbe aruncate de la o persoană care strigă „M-am vindecat!” şi care îi mulţumeşte Maicii Tereza pentru o recuperare miraculoasă. Doar un comitet de medici şi de oficiali ai Bisericii Catolice pot examina ceea ce s-a întâmplat. Dacă se poate demonstra că vindecarea s-a produs în afara legilor naturii fără nicio explicaţie ştiinţifică, atunci poate fi vorba despre o recuperare. Ca ultim pas, Papa îşi dă aprobarea că s-a produs, de fapt, o minune.

Faptele Maicii Tereza 

Câteva cazuri care nu au fost considerate miraculoase sunt cele în care o femeie de origine franceză a mărturisit că atingerea unui medalion ce a aparţinut maicii Tereza i-a vindecat fracturile de coaste produse în urma unui accident de maşină. Răspunsul reprezentanţilor bisericii au obiectat că vindecarea nu s-a produs atât de repede încât să poată fi vorba despre o minune. O altă fată, din Palestina, a spus că şi-a revenit după cancerul osos în urma unui vis în care i-a apărut Maica Tereza. Şi în acest caz, oficialii bisericii au nevoie să aştepte câţiva ani pentru a se asigura că nu există recurenţă în cazurile de cancer deoarece o recuperare miraculoasă este pentru totdeauna. În plus, rugăciunile ar trebui să se îndrepte doar spre Maica Tereza pentru a-i cere să se vindece, nu şi către alţi sfinţi. 

Primul miracol 

În 1998, o indiancă pe nume Monica Besra a mers la o casă de îngrijire din cauza febrei, a durerilor de cap, a stărilor de greaţă şi vărsături şi a senzaţiei de stomac umflat. Începuse tratamentul pentru meningita tuberculoasă cu un an înainte. Cu toate acestea, medicamentele pe care le luase (din când în când, în funcţie de ceea ce-şi putea permite familia ei) nu preveniseră creşterea unui “nod” în stomac. Operaţia chirurgicală era necesară, însă femeia se simţea mult prea slăbită pentru a face asta. Femeia se ruga în capelă când a văzut o lumină ce venea dintr-o fotografie a Maicii Tereza. Mai târziu, un medalion care atinsese corpul călugăriţei a fost plasat pe abdomenul lui Besra, iar o soră a rostit o rugăciune în timp ce îi cerea ajutor Maicii Tereza. Monica s-a trezit a doua zi dis-de-dimineaţă şi a aflat că tumoarea ei dispăruse. Medicii care au văzut-o au fost de acord că nu mai era nevoie de operaţie. 

Teologii şi specialiştii în sănătate, care au aprofundat cazul, au constatat că nu există explicaţii ştiinţifice pentru recuperarea femeii. Prin urmare, vindecarea ei a fost atribuită intervenţiei miraculoase a Maicii Tereza. Această minune a fost recunoscută de Vatican în anul 2002.

Al doilea miracol 

În 2008, brazilianul Marcilio Haddad Andrino era aproape de moarte. O infecţie la creier l-a dus direct în starea de comă. Soţia sa, Fernanda, s-a rugat Maicii Tereza pentru ajutor. Un preot i-a dat lui Fernanda o relicvă a Maicii Tereza atunci când cuplul s-a căsătorit, iar ea a dus obiectul către capul bărbatului, apoi a spus rugăciunea. Bărbatul a trebuit să intre în operaţie, însă înainte de a începe, acesta s-a trezit şi a întrebat mirat de ce se află acolo, în spital. Infecţia din zona creierului i-a dispărut complet fără a avea nevoie de o intervenţie chirurgicală. În plus, deşi se credea că bărbatul era infertil, cei doi soţi au reuşit să devină părinţi. În 2015, recuperarea lui fost considerată a doua minune a Maicii Tereza. Papa Francisc a recunoscut acest lucru în decembrie a acelui an.

Recunoaşterea primului ei miracol a dus la beatificarea Maicii Tereza în 2003. A fost canonizată pe 4 septembrie 2016, ca Sfânta Tereza din Calcutta.

FOTO Shutterstock.com / Site Biography.com 



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg