Miracolele icoanei de la Cacica. Lacrimile icoanei au salvat pe mulţi mineri prinşi în subteran
Pelerini din toate colţurile ţării, indiferent de religie, vin la altarul Maicii Sfinte de la Cacica, pentru a-i încredinţa bucuriile, durerile şi nevoile lor.
La Cacica, rugăciunea îţi umple sufletul de linişte şi te apără de bolile trupeşti. Am plecat din Bucureşti entuziasmată, cu noaptea în cap. Când am ajuns aproape de Gura Humorului, entuziasmul îmi cam dispăruse şi oboseala pusese deja stăpânire pe mine. Până am văzut înălţându-se semeţ printre dealurile acoperite cu păduri umbroase şi pajiştile minunate, sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica.
Ajutor pentru cei ce se roagă
Dacă te afli pentru prima dată în localitate, rămâi uimit de frumuseţea bisericii de aici. Sculptat în lemn de tei, altarul luminat de vitralii generoase a fost primul care mi-a acaparat atenţia. În centrul acestuia, icoana Maicii Domnului cu Pruncul pare că învăluie întreaga încăpere, oferind linişte şi pace sufletească. Prezenţa şi protecţia Maicii Domnului se resimt peste tot, mai ales dacă nimereşti când se recită Sfântul Rozariu, o rugăciune catolică dedicată Sfintei Fecioare. Îngenunchezi, alături de ceilalţi şi-i poţi încredinţa Fecioarei Maria necazurile şi grijile tale cele mai tainice.
Vindecări miraculoase
Sanctuarul din Cacica este un loc de rugăciune şi de meditaţie, sfinţit prin prezenţa icoanei miraculoase a Preasfintei Fecioare Maria. Se spune că, în trecut, mai mulţi mineri ce se aflau în salina din apropiere au fost prinşi în subteran. Până să fie recuperaţi, icoana a lăcrimat întruna, iar ei s-au întors nevătămaţi. La Cacica, Sfânta Fecioară a făcut multe minuni. Brigita Budău, din Bacău, povesteşte despre o prietenă căreia doctorii nu-i mai găseau leac pentru boala pe care o avea la picioare. Însă, după ce s-a rugat la icoana Maicii Domnului, rana i s-a vindecat. Un panou cu 90 de obiecte din argint stă mărturie pentru ajutorul primit de credincioşii care s-au rugat aici. Lângă biserică se află o grotă asemănătoare cu cea de la Lourdes, unde Sfânta Fecioară a apărut Bernadettei Soubirous. Aici, pelerinii vin să vadă o statuie ce reprezintă Adormirea Maicii Domnului. Acesta este şi hramul bisericii. Credincioşi de pretutindeni, de mai multe religii, se reunesc în jurul Sfintei Fecioare, pentru o experienţă unică.
Textul parţial face parte din numărul special „Click! pentru femei!“, „Mănăstiri, rugăciuni şi icoane făcătoare de minuni din România“! Revista se vinde individual sau cu brăţară mănăstirească, cu cruciuliţă de diverse modele! Atenţie! Tirajul este limitat.