Puterile practicării de yoga pentru o piele strălucitoare

1 67627 original jpg jpeg

Pentru multe femei secretul pentru o piele strălucitoare este practicarea de yoga. Aceasta este considerată sistemul de management al vieţii, şi este abordarea cea mai holistică. Prin yoga se lucrează corpul, mintea şi sufletul.

Yoga stimulează circulaţia sanguină,care la rândul ei,îmbunătăţeşte aspectul pielii,deoarece hrăneşte celulele cu substanţe nutritive necesare şi elimină toxinele. Există exerciţii de yoga care ajută pielea să strălucească.

Iată care exerciţii te ajută să dai strălucire pielii:Padmasa-Poziţia lotus

Cunoscută sub numele de poziţia lotus,această postură cu picioarele încrucişate ajută la aprofundarea meditaţiei prin calmarea minţii. Se spune că,dacă o practici în mod regulat,o să înfloreşti ca un lotus. Aceasta nu este doar o poziţie eficientă în yoga pentru strălucirea pielii,ci ajută şi la reducerea tensiunii musculare şi relaxează mintea.

Cum să faci acest lucru? Aşază-te în fund şi îndoie genunchi,cu piciorul pe coapsa stângă,astfel încât piciorul să fie orientat în sus,iar călcâiul aproape de stomac. Procedează la fel şi cu piciorul stâng. Plasează mâinile într-o poziţie mudra peste genunchi. Asigură-te că coloana vertebrală şi capul sunt drepte. În tot acest timp trebuie să respiri adânc.

Dacă ai probleme la genunchi sau orice durere a gleznelor,cel mai bine este de a face acest lucru sub supraveghere.

Marichyasana-Poziţie de salvie

Această poziţie înseamnă literalmente o rază de lumină. Această poziţei de salvie ajută la creşterea circulaţiei,ajută organele interne,în special organele abdominale. Acest lucru ajută la detoxifierea sistemului,astfel,sporind tenul. În plus,calmează mintea şi te eliberează de stres,lucru care duce la o piele fericită.

Cum faci acest lucru? Stai pe o suprafaţă plană,cu picioarele întinse şi coloana vertebrală dreaptă. Îndoaie genunchiul drept,astfel încât degetele de la picioare să fie pe suprafaţă,aproape de pelvis,iar genunchii aproape de piept. Degetele de la piciorul stâng trebuie să fie orientate în sus. Asigură-te că ai coloana vertebrală dreaptă,întinde braţele pe ambele părţi. Inspiră profund şi du braţele în stânga,la talie.

Apoi duci mâinile în jurul genunchiului îndoit şi le ţii strâns. Respiră normal în acelaşi timp,stai dreaptă şi capul trebuie să fie îndreptat spre stânga,umerii traşi în spate şi pieptul în faţă. Menţine această poziţie aproximativ un minut,apoi repetă de pe cealaltă parte.

Evită această poziţie dacă ai suferit un traumatism la spate grav sau ai dureri de cap şi migrene. Dacă ai tensiune arterială crescută sau scăzută,este mai bine să te abţii. De asemenea,nu practică această poziţie,dacă suferi de insomnie.

Dhanurasana-Poziţia de arc

Numită după asemănarea apropiată de forma unui arc,acesta este unul dintre exerciţiile de yoga cele mai benefice pentru o piele strălucitoare. Aceasta solicită întregul corp şi stimulează circulaţia. În plus,ajută la detoxifierea organismului,deoarece presiune este pe abdomen. Această poziţie este benefică pentru eliberarea de stres şi vei observa cum tenul va revigora instantaneu.

Cum faci acest lucru? Stai pe burtă cu picioarele îndepărtate şi braţele plasate lângă corp. Îndoaie genunchi spre interior şi ţine-te de glezne. Inspiră,ridică pieptul de la sol,şi trage picioarele în sus de glezne,astfel încât greutatea să fie pe abdomen. Întinde gâtul şi priveşte înainte. În acest timp,muşchii faciali trebuie să fie relaxaţi. Zâmbitul ar ajuta. Se concentrează pe respiraţie şi stabilizarea corpului. Menţine această poziţie 20 de secunde,apoi eliberează-te în timp ce respiri. Relaxează-te!

Cel mai bine este să eviţi această poziţie dacă suferi de tensiune arterială ridicată sau scăzută. Dacă suferi de hernie,leziuni la gât sau orice fel de dureri de spate sau de cap,este mai bine să te abţii. Această poziţie nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care au suferit o intervenţie chirurgicală abdominală recentă.Recente