Scrisoarea unei femei de 83 de ani pentru prietena ei: "Atât timp cât suntem aici, trebuie să dansăm”

1 83749 original jpg jpeg

Nu aştepta un eveniment special să porţi haina preferată sau să foloseşti un parfum deosebit. Petrece mai mult timp alături de cei dragi şi spune-le că îi iubeşti. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care o bătrână de 83 de ani i le transmite prietenei sale. Şi de la cine avem putem învăţa despre viaţă dacă nu de la cei mai în vârstă decât noi? Scrisoarea femeii este extrem de emoţionantă. 

“Dragă Berta!

Acum citesc tot mai des şi şterg praful tot mai rar. Stau în curte şi mă bucur de vedere, fără să-mi fac griji pentru buruienile din grădină. Petrec tot mai mult timp cu familia, prietenii şi lucrez tot mai puţin. 

Viaţa trebuie savurată, nu îndurată. Acum încerc să conştientizez aceste momente şi să le preţuiesc. Nu ”economisesc” nimic: folosesc porţelanul şi paharele de cristal cu fiecare ocazie. Port blazerul frumos la piaţă. Nu păstrez parfumul pentru ocazii speciale, dar îl folosesc când merg la bancă sau la cumpărături. 

Cuvintele “într-o zi” şi “cândva” îşi pierd puterea în vocabularul meu. Dacă un lucru merită văzut, auzit sau făcut, vreau să-l văd, să-l aud şi să-l fac chiar acum. Nu sunt sigură ce ar face alţii, dacă ar şti că nu vor mai fi aici mâine. Însă vreau să cred că şi-ar suna familia şi prietenii apropiaţi. Şi-ar suna câţiva prieteni apropiaţi să-şi ceară iertare şi să îmbunătăţească relaţiile. Îmi place să cred că ar merge să mănânce mâncare chinezească sau alte bucate preferate. 

Cred că niciodată nu voi şti asta. Acestea sunt lucruri mici pe care eu nu le-am făcut şi asta m-ar înfuria, dacă aş şti că orele mele sunt numărate. 

M-aş înfuria, pentru că nu am scris scrisori pe care voiam să le scriu. M-aş înfuria şi aş avea regrete că nu le-am spus celor apropiaţi: părinţilor şi soţului cât de mult îi iubesc. Încerc să nu amân, să nu opresc nimic care poate adăuga râsete şi strălucire în viaţa mea. Şi în fiecare dimineaţă când deschid ochii, îmi spun că această zi e specială. Fiecare zi, fiecare minut, fiecare respiraţie – sunt un adevărat dar. 

Viaţa nu poate fi o petrecere permanentă, dar atât timp cât suntem aici, trebuie să dansăm”.

Sursă: relaţii.com / Foto: pixabay.com