Semne că eşti obsedată de sport
Mesajul universal este că mişcarea face bine, însă nu trebuie să exagerezi, pentru că sportul excesiv poate dăuna sănătăţii mentale şi fizice. Iată câteva semne că eşti obsedată de sport!
Renunţi la viaţa socială
O prietenă te-a invitat la ziua ei de naştere, însă ai refuzat-o pentru că atunci aveai programate orele de sport? Dacă petreci mai mult timp în sala de sport decât cu persoanele apropiate, atunci e posibil să ai o problemă. Deşi acesta este stilul tău de viaţă de la care nu vrei să te abaţi sau te antrenezi pentru o cursă importantă la care vrei să obţii un loc bun în clasament, nu neglija relaţiile cu prietenii. Nu mai fi atât de exigentă cu tine însăţi şi distrează-te.
Îţi neglijezi sănătatea
Nu renunţi la sala de forţe indiferent dacă eşti obosită sau pur şi simplu nu te simţi bine? Persoanele obsedate să facă mişcare nu se odihnesc atunci când simt că este cazul sau când s-au rănit, continuând să execute exerciţiile. Însă, o abordare sănătoasă a sportului constă în a asculta semnalele oferite de corp. Când eşti indispusă, încearcă să faci o pauză de la sport sau cel puţin renunţă la câteva serii de exerciţii.
Îţi calculezi caloriile
Oamenii pentru care sportul este pe primul loc, îşi propun să ardă în fiecare zi un anumit numar de calorii. Dacă aceste cifre te motivează să faci sport, înseamnă că nu priveşti situaţia dintr-un unghi sănătos.
Uiţi să mai pleci acasă
Îţi petreci majoritatea timpului liber în sala de sport din dorinţa de a arăta cât mai bine? Antrenorii recomandă 1 oră şi jumătate de aerobic în fiecare zi. Nu te suprasolicita şi bucură-te de mişcare cu mai multă moderaţie.