Sfântul Arhanghel Gavriil, de ajutor viitoarelor mame

1 46728 original jpg jpeg

Chiar şi atunci când crezi că nu mai ai niciun sprijin şi nu vezi în jurul tău pe nimeni, îngerii sunt lângă tine. Sfântul Arhanghel Gavriil este unul dintre conducătorii lor şi, printre altele, are grijă de viitoarele mame.

Pe aceeaşi temă:

Sfântul Ioanichie redă familiilor speranţa

Rugăciuni către Maica Domnului

Purtătorul veştilor bune

Prăznuit de Biserica Ortodoxă,împreună cu Sfântul Arhanghel Mihail,pe 8 noiembrie,Sfântul Arhanghel Gavriil apare în Sfânta Scriptură ca fiind purtătorul veştilor bune:el este cel care a venit la preotul Zaharia şi i-a spus că soţia sa,deşi avea o vârstă înaintată şi se ştia că era stearpă,va naşte un fiu. Copilul acesta avea să fie Ioan Botezătorul.

Arhanghelul Gavriil a fost şi cel care a înştiinţat-o pe Fecioara Mariacă Îl va naşte pe Hristos. Tot el le-a spus Sfinţilor Ioachim şi Anacă vor fi binecuvântaţi cu un copil,atunci când nu mai sperau să-l mai aibă.

Rugăciuni împlinite

Sfântul Arhanghel Gavriil a fost de ajutor şi cititoarei noastre Maria Vasilescu din Bucureşti,care ne-a povestit într-o scrisoare emoţionantă despre fericitul eveniment din viaţa ei:urmează să aibă primul nepoţel de la fiica ei,care a împlinit deja 40 de ani.„Fata mea cea mare nu putea avea copii”,ne scrie Maria.

„Aveam deja doi nepoţei de la băiat,dar îmi doream foarte mult să aibă şi ea o familie. Ioana a emigrat de mai mulţi ani împreună cu soţul ei pe continentul american. Când a plecat,i-am zis că,de câte ori intră într-o biserică ortodoxă,să găsească icoana Sfântului Arhanghel Gavriil şi să se roage lui,pentru ca să poată avea copii.”

El este cel care a adus vestea cea bună Maicii Domnuluişi Maria spera că o va ajuta şi pe fiica ei să dobândească un prunc. Mama s-a rugat şi ea mult ca această dorinţă să devină realitate. Şi minunea s-a întâmplat:„Fiica mea ne-a anunţat că va avea un copil,atunci când nimeni nu mai credea că acest lucru este posibil. Acum aşteptăm ca nepoţica (este o fetiţă) să se nască în ianuarie”.

Slujitor al lui Dumnezeu

Numele Gavriil provine din ebraică,însemnând „Dumnezeu este puternic”. Numele Mihail înseamnă „Cine este ca Dumnezeu”.

Se spune că,atunci când Lucifer s-a răzvrătit,vrând să ocupe locul lui Dumnezeu,un înger s-a ridicat şi a strigat:„Cine este ca Dumnezeu?” (în ebraică „Mich a El”) şi de atunci a încetat căderea îngerilor,iar numele lui a rămas Mihail.

Tradiţia creştină spune că Arhanghelul Gavriil a fost îngerul înveşmântat în alb care a răsturnat piatra de pe uşa mormântului lui Hristos şi care a fost martor al Învierii Domnului.

Gavriil este înfăţişat în icoane ca purtător al unui semn divin-un crin,simbolizând puritatea Fecioarei Maria şi naşterea neprihănită a lui Hristos.



Recente

empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg