Sfinţii care ocrotesc călătorii

 Înainte de drumurile lungi, pregăteşte-te puţin şi sufleteşte. Acordă timp unor rugăciuni care să îi ferească pe cei dragi de necazuri şi să vă ajute să vă întoarceţi cu bine.

1 82013 original jpg jpeg

Sfântul Hristofor apără de neprevăzut

Protector al celor care călătoresc, Sfântul Mucenic Hristofor vine în ajutorul celor care au parte în drumurile lor de vremea rea, inundaţii, fulgere. Mulţi şoferi obişnuiesc să poarte în maşinile lor iconiţe şi talismane ale sfântului, având nădejde că vor fi astfel păziţi de accidente şi de trasee cu peripeţii. Despre Sfântul Hristofor, numit şi „Purtătorul de Hristos“, se ştie că s-a creştinat în vremea împăratului roman Decius, când creştinii erau persecutaţi. Pentru că nu putea să postească, încerca să-şi spele greşeala ajutându-i pe oameni să treacă cu bine un râu foarte periculos. Într-o zi a salvat viaţa unui copil care fusese luat de curent. Odată ajuns pe uscat, în siguranţă, Hristofor a aflat cu uimire că micuţul era chiar Hristos. „Ai purtat pe umeri nu doar lumea toată, ci şi pe Cel care a creat-o. Eu sunt Hristos, regele tău“, i-a zis El.

Sfântul Prooroc Ilie, protecţie la înălţime

Dacă urmează să călătoreşti pe calea aerului, cele mai potrivite rugăciuni sunt cele adresate Sfântului Ilie. Este reprezentat în tradiţia creştină conducând un car de foc şi trimiţând fulgere şi trăsnete în timpul furtunilor. Vremea rea poate fi domolită cu ajutorul rugăciunilor spuse din suflet, care îi ajută pe cei care călătoresc să ajungă cu bine la destinaţie.

Sfântul Arhanghel Rafail, îndrumătorul

Este unul dintre îngerii din cea de-a opta ceată îngerească, cea a arhanghelilor. Sfântul Arhanghel Rafail este protector al celor care pornesc în călătorii cu griji sau cu treburi. Despre el stă scris în Vechiul Testament, în „Cartea lui Tobit“, că l-a îndrumat pe dreptul Tobie pe calea spre Raguel, pentru a o lua de soţie de Sara, fiica lui. Aceasta nu se putea căsători din cauza unui duh necurat care-i ucidea pe toţi cei care doreau să-i fie miri. Sfântul Rafael l-a sfătuit pe Tobie s-o ceară de soţie şi să aibă încredere că Dumnezeu îi va purta de grijă. De aceea, în icoane el este înfăţişat ţinându-l de mână pe Tobie şi ocrotindu-l.  

Rugăciunea părinţilor pentru copiii care călătoresc

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce eşti Calea, Adevărul şi Viaţa, şi ai călătorit împreună cu cei doi ucenici care mergeau la Emaus, Însuţi, Stăpâne, călătoreşte şi cu copilul acesta, binecuvântând călătoria sa. Trimite-i înger păzitor ca oarecând lui Tobie, ca să-i fie povăţuitor şi să-l păzească nevătămat de toată întâmplarea cea rea, pentru ca să se întoarcă cu pace, sănătos trupeşte şi sufleteşte. Tu, Cel ce niciodată nu Te desparţi de robii Tăi, nu Te despărţi nici de copilul acesta. Tu, Care ai zis: Eu sunt cu voi până la sfârşitul veacurilor, fii cu acest copil până la ultima lui suflare. Ajută-l să nu cadă în ispita vrăjmaşului şi să se întoarcă din drumul său simţind ajutorul Tău şi cunoscând harul Tău, ca să laude şi să slăvească Numele Tău cel Sfânt. Amin!“



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg