Slujbe de dezlegare. Ce sunt şi care este rolul lor în creştinism

slujbe de dezlegare jpeg

În timp ce unii îşi caută cu disperare dragostea, alţii îşi doresc să-şi recapete sănătatea sau să scape de farmece şi de blesteme. Aceste lucruri se pot împlini prin slujbe de dezlegare.

Aşa-numitele slujbe de dezlegare constau în citirea unor rugăciuni foarte puternice,care se numesc molifte. Pentru ca acestea să aibă într-adevăr o putere tămăduitoare şi să ne scape de suferinţe,este foarte important să fie asociate cu credinţa în Dumnezeu şi în Maica Domnului,cu rugăciuni şi post.

Slujbe de dezlegare - Moliftele Sfântului Vasile alungă duhurile rele

Cea mai mare putere de îndepărtare a duhurilor necurate care au pus stăpânire pe sufletul şi pe trupul unui om,de alungare a blestemelor,cât şi de vindecare a unor boli stă în moliftele Sfântului Vasile.

Aceste slujbe de dezlegare ale Sfântului Vasile se citesc,de regulă,la 1 ianuarie,când creştin-ortodocşii îl sărbătoresc chiar pe Sfântul Vasile,după Sfânta Liturghie.

Se pot citi şi cu alte ocazii,precum taina Sfântului Maslu (slujbă specială pentru persoanele bolnave) sau la miezul nopţii,vinerea,căci este zi de post.

Moliftele Sfântului Vasile,cât şi cele care se citesc în continuarea acestora,cele ale Sfântului Ioan Gură de Aur,sunt rugăciuni contra blestemului,cu o foarte mare putere de vindecare,care sunt rostite doar de către duhovnicii cu mult har,care postesc şi duc o viaţă fără de păcat.

Potrivit rânduielilor bisericeşti,înainte de a merge la slujbe de dezlegare, trebuie să te spovedeşti şi să ţii post negru în ziua respectivă.

Sfântul Ciprian alungă blestemele

Slujbe de dezlegare: „Aşa,Doamne,auzi-mă pe mine păcătosul,slujitorul Tău şi pe robul Tău,cu toţi ai casei lui,şi dezleagă-i de demonul de amiază,de toată boala şi de tot blestemul,de toată mânia,nenorocirea,clevetirea,invidia,farmecele,nemilostivirea,lenea,lăcomia,neputinţa,prostia,neînţelepciunea,mândria,cruzimea,nedreptatea,trufia şi de toate rătăcirile şi greşelile,pentru Sfânt numele Tău,că binecuvântat eşti în veci…”sunt cuvintele de sfârşit ale rugăciunii Sfântului Ciprian,cunoscută printre credincioşii creştin-ortodocşi pentru puterea de alungare a blestemelor.

Este o rugăciune pe care numai preotul o citeşte,în timpul slujbei de dezlegare,în special a celor care se ţin în serile de miercuri şi de vineri. Este foarte important să ţii minte că nu ai voie să o citeşti singură.

Slujbe de dezlegare - Să nu cazi în ispita vrăjitoriei

Unii oameni pot cădea foarte uşor în ispită şi aleg,în locul acestor slujbe de dezlegare, să meargă la vrăjitoare, pentru a scăpa de răul care a pus stăpânire pe sufletul şi pe corpul lor.

Este unul dintre cele mai mari păcate,căci persoanele care merg pe această cale nu vor face altceva decât să-şi vândă sufletul diavolului.

Chiar Sfântul Ioan Gură de Aur ne îndeamnă pe toţi să alegem numai calea Domnului atunci când suntem la ananghie:„Vă rog,fiţi curaţi de această înşelăciune... şi când voieşti a călca pragul casei tale,să zici mai întâi acest cuvânt:"Mă lepăd de tine, Satana, şi de cinstea ta, şi de slujirea ta şi mă împreun cu tine, Hristoase!" Fără cugetarea aceasta,niciodată să nu ieşi din casă”.

Molifta pentru nou-născuţi

Slujbe de dezlegare - În tradiţia ortodoxă,există o moliftă pentru nou-născuţi şi mame. Este o rugăciune specială,pe care preotul o citeşte exact la opt zile după naştere,chiar în casa lăuzei.

Rugăciunea are rolul de a proteja mama de duhurile rele,de farmece sau de blesteme,căci în această perioadă este mult mai vulnerabilă şi mai slăbită.

Tot în timpul acestei ceremonii,preotul mai citeşte şi rugăciunea de însemnare a copilului,când îi rosteşte pentru prima dată numele.Recente

SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg
Apel necunoscut jpg