„Taie” gândurile negative de la rădăcină!

1 61709 original jpg jpeg

Gândurile „rele” te pot face să te simţi tristă sau anxioasă. De cele mai multe ori acestea îţi iau din micile bucurii ale vieţii şi în timp, îţi pot afecta şi sănătatea. De aceea este important să înveţi cum scapi de ele cât mai curând!

Presupunând că o colegă de-a ta ţi-a aruncat o privire nu tocmai prietenoasă,cum ai reacţiona? O vei lăsa să „treacă” mai departe,purtându-te deci impermeabil sau dimpotrivă,o vei lăsa să te afecteze?

Dacă eşti genul care transformă şi dă o aură prăpăstioasă lucrurilor mici,gândindu-te la acestea preţ de zile,săptămâni sau chiar luni,în mod sigur te vei confrunta destul de rapid cu o serie de gânduri negative.

Cum poţiface faţă gândurilor negative?O modalitate de a trece cu brio peste gândurile negative este să le înlocuieşti cu gânduri care te fac să te simţi bine!

Ipotetic,haide să spunem că tocmai ai aflat că ai o problemă de sănătate. Ai putea să te gândeşti:"Viaţa mea nu va mai fi niciodată aşa cum obişnuia să fie" sau "Acesta este începutul sfârşitului pentru mine."

Aceste gândurile de supărare sau autocompătimire te vor face să te simţi destul de rău şi-ţi vor slăbi în timp corpul,chiar dacă acesta ar trebui să fie şi mai puternic în această perioadă. Puterea gândului poate face deci,în astfel de cazuri,mult mai rău decât ai crede.

Sau... ai putea spune ceva de genul "Asta este şi va fi o provocare,cel puţin pentru un timp,dar dacă voi fi suficient de răbdătoare,voi învăţa să mă adaptez şi să mă bucur în continuare de viaţă”. Acest tip de gândire te poate face să te simţi mai bine şi mai plină de speranţă. Şi îţi ajută şi organismul!  

Ai parte de gânduri negative în acest moment? Ia-ţi un minut şi ascultă ce se întâmplă în interiorul tău.  

Dacă obişnuieşti să-ţi spui singură lucruri care te fac să te simţi prost,aminteşte-ţi următoarea chestie:Sunt singura responsabilă pentru ceea ce-mi comunic!

Şi deci,dacă nu vrei să te mai simţi ca o victimă,de ce nu începi să-ţi spui şi lucruri încurajatoare? Este simplu!