Zumba – programul de fitness perfect pentru tine

1 67044 original jpg jpeg

Programul de fitness Zumba nu are de gând să dispară prea curând. Zumba este inspirat din dansurile latino şi este creat de cunoscutul dansator şi coregraf columbian, Alberto Perez, în anul 1990. Oamenii se întreabă de ce acest tip de antrenament este potrivit pentru ei, şi de ce este bun pentru sănătate.

Zumba implică o combinaţie între elemente ce ţin de dans şi elemente din sfera aerobicului. Coregrafia Zumba încorporează mişcări de hip-hop,soca,samba,salsa,merengue,reggaeton,mambo,arte marţiale,şi chiar bollywood,respectiv dans din buric. Sunt incluse şi exerciţii de squat şi streching. Motivele pentru care zumba este benefică pentru tine:

Pentru cei care se întreabă încă dacă Zumba este potrivită pentru ei,aici sunt 8 motive,care ar trebui să te convingă.Arde calorii

Un studiu efectuat pe dansatorii care practică Zumba a arătat că o oră de dans i-a ajutat pe participanţi să ardă mai mult de 800 de calorii. Zumba este o modalitate foarte bună de a accelera pierderea în greutate.

Tonifiază corpul

Poate că nu ştii acest lucru,dar din moment ce Zumba este un exerciţiu de dans,se cere să schimbi mişcările de la mâini la picioare,în funcţie de tonul muzicii. Astfel,va creşte presiunea pentru braţe,faci genuflexiuni. Atunci când faci Zumba,toţi muşchii corpului tău vor fi solicitaţi pe parcursul sesiunii,care este absolut minunat,mai ales că ajută la tonifierea muşchilor.

Perfectă pentru toate vârstele

Un alt motiv pentru care mulţi optează pentru Zumba se datorează faptului că este pentru toate vârstele. Copii,adolescenţi,adulţi,şi chiar vârstnici se pot bucura de unele mişcări de dans atunci când practică Zumba,şi toată lumea va iubi sesiunea de antrenament.

Îţi faci prieteni noi

Participarea la o clasă Zumba înseamnă,de asemenea,să cunoşti oameni noi şi de a ne face noi prieteni. Lumea ta se va extinde mai mult în timp ce lucrezi pentru a slăbi,şi creşte capacitatea de dezvoltare a interacţionării.

Reduce stresul

Stresul poate pune într-adevăr un amortizor de spirite,şi te poate face să te simţi rău,singură sau nervoasă mereu. Zumba,pe de altă parte,te poate ajuta să te eliberezi de stres prin dans. În timp ce lucrezi fiecare parte a corpului,mintea nu se va concentra asupra problemelor pe care le ai. Pe de altă parte,te face conştientă de mişcările dansului,permitând să te bucuri de fiecare moment.

Este distractiv!

Zumba este plină de distracţie,care este unul dintre motivele pentru care mulţi se duc. Primele câteva ore de antrenament pot fi grele,deoarece nu ştii paşii,dar odată ce te familiarizezi cu ele,te vei lăsa prinsă de moment,şi te vei distra împreună cu ceilalţi colegi.

Este adaptabil

Ce este grozav la Zumba este că funcţionează atât pentru începători,cât şi profesionişti. Poţi încorpora antrenamentul de Zumba în rutina curentă pentru a adăuga mai multă provocare pentru muşchi,care te ajută să-i tonifici şi să-i întăreşti pe măsură ce dansezi.

Există o mai bună coordonare

Coordonarea tinde să scadă pe măsură ce cresc numărul orelor,dar eşti deplin conştientă de cât de importantă este coordonarea în acest moment,lucru pe care-l vei simţi o dată ce vei acumula câţiva ani de zile de antrenament. Făcând Zumba,finisezi coordonarea care se execută cu fiecare mişcare de dans. Vei profita de beneficiile programului de Zumba. 

Credit foto:www.fitnessbin.comRecente

Casatorie jpg
fete empatice shutterstock 1445146241 jpg
Club de noapte jpg
Dependenta de internet jpg
Cei mai valorosi angajati  Sursa imagine shutterstock 1687550977 jpg
Orgoliu jpg
Blue Monday 2023 jpg
Test  Ceasca pe care o alegi iti dezvăluie defectele si calitatile  Sursa imagine Cienradios jpg
Compatibilitate jpg
Fata miros flori jpg
cursuri functionari curs contabil jpg
Zodii inselatoare jpg
Noroc jpg
Anul 2023 jpg
2023  jpg
Insarcinata jpg
Ce spune despre tine modul in care scrii litera m  Sursa imagine  shutterstock 2201241699 jpg
Metaverse jpg
Motivatie pentru sport jpg
Test  Esti un adevarat geniu daca poti gasi in 6 secunde albina ascunsa  Sursa imagine Brightside jpg