Studiu: persoanele care gesticulează sunt mai atractive decât cele care nu o fac

Dacă obișnuiești să faci mai multe gesturi (cu mâinile) în timp ce vorbești, ei bine, află că acest lucru înseamnă că ești o persoană atractivă și populară. Cel puțin asta susține un studiu care i-a analizat pe cei care gesticulează. 

image

Studiul publicat în „Psychological and Cognitive Sciences‟ a constatat că persoanele care gesticulează în timp ce vorbesc sunt mai atractive în ochii celorlalți decât cele care nu o fac, iar acest lucru le ajută să fie și mai populare. 

Citește și: STUDIU Bărbații care își sărută partenerele înainte să plece la serviciu trăiesc mai mult 

Studiul a analizat atât bărbați, cât și femei care erau în căutarea unui partener de viață. În timpul experimentului, participanții au fost filmați în timp ce povesteau și ulterior au fost rugați să se evalueze între ei. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au gesticulat în filmări au fost mai apreciate decât cele care nu au făcut-o. 

Când ești relaxat, ești și atractiv 

La fel de atractive au fost și persoanele care și-au ținut picioarele întinse în timpul discuției, deoarece au părut a fi mai relaxate. Specialiștii au constatat că aceste persoane au avut cu 27% mai multe șanse să obțină o a doua întâlnire cu persoanele de sex opus decât față de cele care și-au ținut picioarele încrucișate.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că aceste gesturi comunică dominație și de aceea sunt atractive în ochii altora. „Rezultatele noastre actuale arată că oamenii care comunică și non-verbal se bucură să fie mai atractive din punct de vedere romantic în ochii altora. Adică, postura expansivă a a unui individ transmite dominație și deschidere, calități de care partenerul poate fi atras‟, a spus unul dintre cercetătorii studiului.

 Vezi și: Studiu: Factorul care prevestește cât va dura relația voastră de cuplu 

Dacă îți cauți jumătatea, este normal să te preocupe aspectul tău fizic sau ceea ce spui, dar amintește-ți că la fel de important este și cât de relaxat ești la o primă întâlnire! 

Sursă foto: Shutterstock