Studiu: Factorul care prevestește cât va rezista relația voastră de cuplu

Stabilitatea relației de cuplu depinde de mai mulți factori, dar știai că o anumită trăsătură a partenerilor poate să prezică cât timp o să dureze povestea de dragoste? Dacă îți dorești să ai o relație longevivă, cercetătorii au aflat care este factorul de care ar trebui să ții cont. 

image

Poate îți dorești ca relația voastră să dureze în timp și muncești constant ca să treceți peste toate etapele și peste provocările pe care le întâmpinați.

Știm deja cât este de importantă comunicarea într-o relație, însă, conform unei cercetări, la fel de prețios este și tonul vocii pe care îl folosiți când comunicați. În ceea ce privește relația voastră de cuplu, tonul vocii are o semnificație mult mai importantă decât ai crede. Iată ce au descoperit specialiștii în relații! 

Citește și: Fii atentă la problemele de comunicare! Pot pune punct unei relații! 

Tonul vocii este factorul care prezice longevitatea relației 

În cadrul unei cercetări realizate de către specialiștii de la Universitatea din Utah, în colaborare cu Școala de Inginerie USC, din Los Angeles, s-a aflat că tonul pe care partenerii îl folosesc în momentul când vorbesc unul cu celălalt prezice succesul general al relației și, mai ales, longevitatea sa. În timpul studiului, specialiștii au înregistrat conversații de la peste o sută de cupluri, iar ce este interesant abia acum urmează.

După cinci ani, au ascultat înregistrările și au decoperit că persoanele care și-au vorbit pe un ton blând s-au bucurat în tot acest timp de relații de cuplu armonioase, fericite, dar și longevive: „Ceea ce spui nu este singurul lucru care contează. Este foarte important și cum spui‟, a declarat unul dintre cercetătorii studiului. 

Vezi și: Relația nu mai merge. Ce să faci ca să reaprinzi flacăra iubirii

Autorii studiului speră că prin această descoperire, partenerii vor fi capabili să recunoască, din timp, acțiunile și comportamentele dăunătoare relației de cuplu. 

Sursă foto: Shutterstock