Cea mai bună modalitate prin care îți oprești bebelușul din plâns

Te întrebi care poate fi cea mai bună modalitate prin care vei reuși să îți oprești bebelușul din plâns? Specialiștii au găsit-o, durează doar cinci minute și pare că funcționează extrem de bine!

image

Un lucru este cert: plânsul este singura modalitate prin care bebelușul le comunică adulților nevoile pe care le poate avea. Prin plâns, bebelușul îi transmite mamei sau tatălui că îi este foame, că este obosit sau că altceva îl deranjează. 

La început, poate fi o provocare pentru părinți să își potolească copilul din plâns, mai ales în timpul nopții sau când apar situații neprevăzute. Pentru a ajuta proaspeții părinți să facă față cu brio, specialiștii de la „Medical Xpress‟ au găsit cea mai bună modalitate pentru a calma plânsul bebelușului. Care este aceasta? 

Citește și: „Este bine dacă îi fac zilnic baie bebelușului?” - Întrebări care le dau bătăi de cap proaspetelor mămici 

Așa îți oprești bebelușul din plâns în doar cinci minute! 

Oamenii de știință au descoperit, în cadrul unui studiu, care este cea mai bună strategie pentru a calma un copil care plânge. 

Ei bine, rețeta este una destul de simplă: ținutul copilului în brațe în timpul unei plimbări, care poate dura doar cinci minute. 

Cercetătorii care au studiat acest fenomen au descoperit că în momentul în care părinții și-au luat copiii în brațe și au plecat la plimbare, cei mici s-au relaxat, ritmul cardiac s-a reglat, s-au oprit din plâns și, mai mult de atât, au adormit mai repede. 

Vezi și: Studiu recent. Este bine să lași bebelușul să plângă. Plânsul nu are efecte negative asupra dezvoltării sugarului 

Specialiștii au comparat această situație cu alte trei: când copilul stă în șezut, când stă întins într-un pătuț nemișcat și când se află întins într-un pătuț care se leagănă. Rezultatul cel mai bun a fost când mama și-a ținut copilul în brațe și a început să meargă, efectul fiind vizibil doar în 30 de secunde.

Așadar, această acțiune, pe lângă faptul că i-ar putea ajuta pe proaspeții părinți să își calmeze copiii, ei ar putea profita și să facă o plimbare reușită! 

Studiul a fost publicat în revista „Current Biology” și poate fi citit integral aici

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg