Care ar fi numărul maxim de copii pe care-l poţi avea într-o viaţă?

Femeile se pot reproduce aproximativ jumătate din viață și pot da naștere doar o dată la un an și ceva. Din acest motiv, pot avea mai puţini copii decât bărbaţii. Un studiu a estimat care este numărul maxim de copii pe care îl poate avea cineva într-o viață.

image

Cum ar fi să ai atât de mulți copii încât să poţi conduce o fabrică? Cea mai prolifică mamă din toate timpurile, conform Cărţii Recordurilor, a fost rusoaica Feodor Vassiliev. În secolul al XIX-lea, a născut 69 de copii şi a avut mai mult de 27 de sarcini. Se pare că nu se compară cu Moulay Ismail, un împărat al dinastiei alauite marocane care a trăit între 1672 şi 1727. Ar fi avut cel puțin 1.171 de copii. Avea un harem de patru soții și alte 500 de femei. N-a fost singurul care și-a folosit puterea pentru a avea orice femeie. Augustus cel Puternic și Genghis Khan au avut sute de copii. Aceștia ridică o întrebare științifică: numărul maxim de copii pe care îl poate avea cineva într-o viaţă care ar fi mai exact?

Femeile pot avea mai puţini copii decât bărbaţii

Un studiu a estimat că o femeie poate avea în jur de 15-30 de copii într-o viață, luând în considerare sarcina și timpul de recuperare. Întrucât bărbații au nevoie de mai puțin timp și de mai puține resurse pentru a avea copii, unii au ajuns să aibă 200 de copii.

Vezi şi: O mamă singură cu 6 copii a mai vrut unul şi au apărut încă 8. Cum se descurcă?

Numărul de copii pe care bărbații îi pot avea depinde de sănătatea spermei lor și de alți factori, cum ar fi cu câte femei se pot reproduce. Spermatozoizii unui bărbat devin mai puțin mobili și mai anormali pe măsură ce acesta îmbătrânește, ceea ce îi reduce șansele de a avea copii spre finalul vieţii.

Info

Bărbații de peste 50 de ani au şanse cu 38% mai mici de a avea un copil, comparativ cu bărbații sub 30 de ani.

Regi şi cuceritori din istorie au bătut recorduri

Augustus cel Puternic, rege al Poloniei în secolul al XVIII-lea, a avut o relație la distanță cu soția sa, dar asta nu l-a împiedicat să aibă 370 de copii cu amantele sale. Pe de altă parte Genghis Khan, renumit pentru cucerirea unor zone mari din Asia din secolul al XIII-lea, se estimează că ar fi avut între 1000 şi 2000 de copii. Să fi atins vreunul dintre aceștia maximul uman posibil?

Citeşte şi: Cum arată corpul unei femei după ce a născut tripleţi

Se pare că înregistrările despre împăratul marocan Moulay Ismail au cuprins doar 32 de ani din viața lui. Chiar ar fi putut să mai aibă sute de copii. În schimb, bărbații din vremurile moderne au avut cel mult 200 de copii.

FOTO: Shutterstock



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg