Studiu Cât de important este să poți sta într-un picior timp de 10 secunde!

Cu ajutorul acestui test simplu de echilibru, cercetătorii unui studiu au descoperit lucruri interesante despre cei peste 1000 de participanți.

image

Știm deja că pentru a fi longevivi contează foarte mult stilul de viață sănătos, implicit alegerile pe care le facem zilnic. Desigur, gena este și ea importantă, însă alimentația sănătoasă, mișcarea și gândirea pozitivă vor face întotdeauna diferența între o persoană care trăiește ani mulți și una care nu este la fel de longevivă.

Citește și: Studiu: Acest aliment te ajută să trăiești mai mult. Este o sursă nemaipomenită de substanțe hrănitoare

În dorința de a afla care sunt factorii care pot prezice longevitatea, cercetătorii studiului „CLINIMIX Exercise‟, publicat în „British Journal of Sports Medicine‟, au descoperit că un simplu exercițiu de echilibru poate să dezvăluie cât mai avem de trăit. 

Ce s-a descoperit?

Studiul a fost realizat pe 1702 de participanți, cu vârste cuprinse între 51 și 75 de ani, în perioada februarie 2009 - decembrie 2020. Persoanele studiate au fost puse să stea într-un picior, fără sprijin suplimentar, în timp ce au privit drept în față.

Fiecărui participant i s-au permis trei încercări, pe fiecare picior. De reținut că aproximativ două treimi (68%) dintre participați au fost de sex masculin. 

În total, 348 de participanți (1 din 5) nu au trecut testul, iar incapacitatea de a face acest exercițiu a crescut odată cu vârsta, mai ales începând cu vârsta de 51 de ani. 

Vezi și: Cheia longevității! Ce au în comun persoanele care trăiesc 100 de ani

Pe o perioadă medie de monitorizare, de 7 ani, 123 dintre participanții care nu au trecut testul, au murit de boli cardiovasculare, de boli respiratorii și de alte complicații. În general, cei care au eșuat, fie erau obezi, fie erau diagnosticați cu boli de inimă, cu hipertensiune arterială, cu diabet sau aveau colesterolul ridicat.

Cercetătorii pun acest rezultat pe seama lipsei de mișcare și a stilului de viață dezordonat, care implică fumat, dieta deficitară, dar și pe administrarea tratamentelor care interferează cu echilibrul fizic. 

Cercetătorii concluzionează că testul de echilibru de 10 secunde le poate fi de ajutor profesioniștilor în sănătate cu privire la starea pacienților.

Menținerea echilibrului pe un singur picior este o sarcină destul de simplă pentru majoritatea persoanelor sănătoase, însă după vârsta de 60 de ani, echilibrul poate să devină o provocare. Desigur, această abilitate poate fi îmbunătățită prin exerciții fizice, de flexibilitate.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg