Te ajută cafeaua să slăbeşti mai repede dacă o bei înainte de exerciţiile fitness?

1 fitness jpg jpeg

Consumul de cafea, de ceai verde sau de alte băuturi cu cofeină reprezintă modalităţi excelente de a începe ziua. Cofeina nu doar că oferă un plus de energie în momentele lipsite de vitalitate, ci poate ajuta şi atunci când vine vorba de exerciţiile din sala de fitness.

Cafeaua este una dintre cele mai consumate şi populare băuturi de pe plantă. În diferite arome şi culori, cafeaua este nelipsită şi din casele românilor. De asemenea, studiile au demonstrat că această băutură îi poate ajuta pe sportivi să îşi îmbunătăţească performanţele sportive şi să se antreneze mai mult. Cafeaua ne oferă un plus de energie în sala de fitness, însă poate şi să ardă mai repede grăsimile?

Un studiu realizat la Universitatea din Granada (Spania) a concluzionat că persoanele care consumă cofeină (cafea, ceai verde sau alte băuturi) cu o jumătate de oră înainte de a efectua exerciţii fitness pot să ardă mai repede grăsimile din corp.

În cadrul studiului, unii bărbaţi, cu vârsta de aproximativ 32 de ani, au ingerat pudră de cofeină, iar alţii o substanţă cu efect placebo, cu 30 de minute înainte de a face mişcare. Participanţii nu au ştiut care dintre ei au consumat cofeină şi care altă substanţă. Ei au trecut prin aceleaşi probe de fitness şi au mâncat aceleaşi alimente.

Citeşte şi: Cum s-au dezvoltat expresoarele de cafea de-a lungul timpului

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat cofeină au ars mai multe calorii, mai exact cu 11% mai mult dimineaţa şi cu 29% mai mult după-amiază, faţă de celelalte persoane care au consumat o altă substanţă. Arderea mai mare a grăsimilor după-amiază poate fi justificată prin concentraţia mai mare de adrenalină din corp, la orele amiezii.

De asemenea, consumul de cofeină înainte de efort s-a dovedit că face exerciţiul mai plăcut, lucru care ne poate determina să ardem mai multe grăsimi în timpul sportului. Astfel, cofeina poate îmbunătăţi performanţa exerciţiilor fizice, în special în cazul exerciţiilor de rezistenţă. Însă, acest studiu trebuie testat pe mai multe categorii de persoane, pe femei sau pe oameni cu un nivel de activitate fizică mai scăzut.

Sursă foto: Shutterstock