Dieta de 1200 de calorii. Cum slăbeşti sigur şi sănătos

Dieta de 1200 de calorii  Cum slăbeşti sigur şi sănătos jpeg

Dieta de 1200 de calorii pe zi este una ce necesită mult autocontrol, însă nu este restrictivă în ceea ce priveşte alimentaţia. O femeie sedentară, de exemplu, consumă aproximativ 1800 până la 2000 de calorii pe zi, aşa că urmând o dietă de 1200 calorii se vor ingera 600 până la 800 de calorii mai puţin şi, prin urmare, se va pierde în greutate.

Studii recente au relevat faptul că o persoană consumă în medie 3.000 de calorii zilnic, în timp ce media ar trebui să oscileze între 2.000 şi 2.500 de calorii. Aşadar, oamenii mănâncă de obicei mai mult decât au nevoie. Numărul de calorii pe care le consumă zilnic nu corespunde nevoilor reale ale organismului lor şi nici activităţii fizice pe care ar trebui să o depună în mod normal, ceea ce duce la cumularea aportului de grăsime. 

 

Ce este dieta de 1200 de calorii

Secretul acestei diete stă în monitorizarea şi evaluarea riguroasă a numărului de calorii consumate. Pentru asta, va trebui înveţi să-ţi alcatuiesti meniul, făcând calcule exacte, măsurând cantităţile alimentelor şi verificând tabelele care indică nivelul lor energetic.

Că să-ţi fie mai uşor, poţi recurge la ajutorul aplicaţiilor disponibile online sau direct pe telefon. Nu există alimente specifice pe care ar trebui să le incluzi în dietă şi nici produse interzise cu desăvârşire. Regula este să nu depăşeşti, cel puţîinnu cu foarte mult, pragul de 1.200 de calorii.

Citeşte şi: Dieta lui Beyonce: Slăbeşti 4-5 kilograme în 10 zile!

Nu uita să-ţi consulţi medicul înainte de a începe să pui în practică acest regim, pentru a te asigura că organismul tău este perfect sănătos.

Încearcă să faci minimum 30 de minute de mişcare pe zi, pentru a accelera ritmul dietei. În plus, îţi vei tonifia şi musculatura!

Avantaje şi dezavantaje

Avantaje

- Pierdere rapidă în greutate; - Sunt recomandate alimente sănătoase, dar nu există restricţii alimentare; - Dieta poate fi adaptată şi pentru vegetarieni / vegani.

Dezavantaje

- Trebuie să fie planificată cu mare atenţie, pentru a preveni deficienţele nutriţionale;

- Trebuie să ţii evidenţa tuturor caloriilor consumate;

- Poţi avea senzaţii precum oboseală şi foame;

- Nu poţi urma programe de exerciţii fizice solicitante;

- După finalizarea dietei, te poţi îngrăşa la loc dacă dieta ta obişnuită este nesănătoasă (nu respectă aceleaşi principii nutriţionale ca cea de 1200 kcal.).

 

Exemple de meniuri de 1.200 de calorii

Meniu 1:

Mic-dejun: un bol mic de lapte (150 ml) cu cereale integrale fără zaharuri, un suc de portocale proaspăt, o cafea neagră

Prânz:  2 felii de pâine din grâu integrală; o salată cu ton (2 roşii, 1 castravete mediu,  3 frunze de salată verde mai mărişoare, o conservă de ton în suc propriu, puţin ulei de măsline, zeamă de lămâie)

Gustare: o banană nu foarte mare

Cină: piept de pui la grătar (100 g) cu garnitură de legume (fasole verde, mazăre, conopidă, morcov) congelate fierte (cu puţină sare şi un strop de ulei de măsline) (150 g)

Meniu 2:

Mic dejun - 50 g graham ; 2 ouă medii fierte; o cafea neagră mică/un ceai verde

Gustare: 1 banană

Prânz: 100 g muşchi porc grătar + 100 g orez fiert

Gustare: o portocală

Cină: 100 g mămăliguţă + 100 g brânză vaci + un ou fiert +20 g unt de 65% grăsime

Meniu 3:

Mic dejun: 150 g iaurt 0,1% grăsimi +50 g fulgi de ovăz

Gustare: 100 g ananas din compot + un măr verde

Prânz: Tocăniţă din carne de vită + piure de cartofi cu unt şi lapte

Gustare: 100 g morcovi + un măr verde

Cină: 200 g cartofi copţi + un 100 g păstrăv pe grătar + 100 g salată varză albă

Găseşti AICI şi alte exemple de meniuri de 1.200 de calorii.

dieta 1200 calorii jpg jpeg

Sfaturi

- Elimina în mod sistematic din farfurie grăsimea vizibilă.

- Recurge cât mai des posibil la gătitul la aburi, la cuptor sau grătar.

- Prepară supe de legume consistente.

- Asezonează paştele sau orezul cu sos de tomate de casă: curăţă câteva roşii de coajă şi seminţe, taie-le mărunt, amestecă-le cu ceapă şi usturoi tocate, apoi da-le la foc domol până când zeamă se va evaporă şi compoziţia se va îngroşa.

- Pentru a da savoare mâncărurilor, foloseşte cât mai multe ierburi aromatice, suc de lămâie şi condimente (muştar, piper, coriandru, curry etc.)

Sursă: feminis.ro, slabsaugras.ro, fitness-nutritie.ro