Dietă pentru reducerea colesterolului

1 vegetables 752153 1920 jpg jpeg

Când aveţi colesterolul prea mare, schimbarea obiceiurilor alimentare este esenţială. Cu mult înaintea altor modele nutriţionale, o dietă bazată pe legume, fructe şi cereale integrale, dar şi ulei de măsline, aşa numita dietă mediteraneană, este recomandată de specialişti celor care se confruntă cu nivelul crescut al colesterolului „rău“ (LDL).

Citeşte şi Dieta Mayo. Slăbeşte 7 kilograme în două săptămâni

Dietă pentru reducerea colesterolului–Evitaţi alimentele cu grăsimi saturate

Frecvent, valorile ridicate ale LDL-ului sunt rezultatul unei diete bogate în grăsimi saturate (de obicei, alimentele de origine animală, cum ar fi carnea de vită, untul, untura şi produsele lactate integrale, laptele) şi acizi graşi trans (din produsele alimentare prelucrate şi din cele fastfood). Eliminarea acestor alimente din dieta zilnică este un bun prim pas în îmbunătăţirea valorilor LDL-ului. Obiectivul este să vă apropiaţi cât mai mult de dieta mediteraneană.

Dietă pentru reducerea colesterolului–Beneficiile leguminoaselor

Lintea, năutul, fasolea uscată, fasolea verde asigură, de asemenea, aportul de magneziu şi potasiu, implicate în reglarea tensiunii arteriale. Soia conţine proteine care reduc nivelul de colesterol LDL cu 2 până la 3%, conform mai multor studii.

Citeşte şi Dieta cu apă caldă, cea mai simplă cură de slăbire.Transformări uimitoare ale siluetei

Dietă pentru reducerea colesterolului–Mai mulţi antioxidanţi

Polifenolii, carotenoizii, vitaminele A, C şi E reduc oxidarea LDL şi astfel limitează puterea lor aterogenă, de sclerozare a vaselor de sânge. De asemenea, polifenolii au proprietăţi vasodilatante. Se găsesc în fructe şi legume; în nuci, care combină alte elemente cardioprotectoare (fitosteroli, fibre solubile, acizi graşi monoinsaturaţi, proteine vegetale). Mai multe studii au arătat că migdalele, nucile şi alunele cresc colesterolul „bun“ HDL şi îl scad pe cel „rău“ LDL.