Aşteptări nerealiste de la o relaţie? Un expert îţi spune care te duc la eşec

Fiecare şi-a format în minte ideea sa de relaţie sănătoasă. Fie că petreci timp împreună cu partenerul de câteva ori pe săptămână, fie că vă faceţi mai des timp să comunicaţi sau discutaţi constant despre orice, unele idei preconcepute vă pot săpa relaţia pe termen lung.

image

Multe din așteptările personale privind o relaţie de cuplu pot ajunge să ducă la frustrări dacă nu ţii cont de modul în care poate evolua în timp iubirea voastră și de cum vă puteţi schimba amândoi de-a lungul acestui proces. Pentru a recunoaște aceste așteptări și a scăpa de cele nerealiste, consilierul şi analistul comportamental britanic Lucille Shackleton a evidențiat pe pagina sa de Instagram șapte așteptări nerealiste la care trebuie să fii atent în relaţia de cuplu.

Unele aşteptări neadecvate ne pot afecta relaţia de cuplu

Într-o postare pe pagina sa Centredselftherapy, Lucille Shackleton a menţionat una dintre primele așteptări nerealiste de relație la care trebuie să fii atent, aceea potrivit căreia crezi că un partener se va schimba fără a aborda direct problemele pe care le vezi. Ea avertizează că n-ar trebui să crezi că ar trebui să simți întotdeauna acel fior al primelor întâlniri sau să fii mereu profund îndrăgostit sau pasional.

„Toți avem credințe care ne ghidează modul în care interacționăm în relații. Unele dintre aceste credințe ar putea fi utile, altele limitative. Totul este să fii atent și să te întrebi dacă această credință te ajută sau te împiedică să ai o relație de cuplu sănătoasă. Apoi poți alege dacă vrei să continui sau să-ţi schimbi partenerul”, spune Shackleton.

Vezi şi: Ce vor bărbaţii în pat, în funcţie de zodie. Ce să nu îi spui niciodată unui Scorpion

Iată lista celor şapte aşteptări nerealiste observate de specialistă, aşa cum le-a enumerat în postarea ei:

1. Speri în secret că partenerul tău se va schimba

2. Crezi că ar trebui să simţi mereu acea scânteie a iubirii de la început şi pasiunea

3. Consideri că partenerul ar trebui să ştie ce gândeşti şi-ţi doreşti fără să-i spui sau fără să te întrebe.

4. Eşti de părere că n-ar trebui să vă certaţi niciodată, ci să fiţi mereu în acord perfect.

5. Nu ar trebui să aveţi activităţi separate sau intimitate faţă de celălalt

6. Crezi că partenerul ar trebui să te împlinească

7. Gândeşti orice problemă ca şi cum ar fi a celuilalt, nu a ta

Vezi şi: 7 lucruri pe care bărbaţii le doresc de la femei

Este normal să nu fie totul roz într-o relaţie

Postarea ei a adunat peste 26.000 de aprecieri şi mulți dintre cei care au citit mesajul ei au scris despre modul în care așteptările diferite le-au afectat propriile relații. „Recent, mi-am dat seama că sentimentele diferite avute într-o relație sunt OK”, a comentat un urmăritor al specialistei care a adăugat „Uneori ne simțim iubiți și pasionali, alteori triști, îngrijorați în privinţa relației, extrem de entuziasmați sau epuizați.”

FOTO: Shutterstock