Care este diferența de vârstă ideală în cuplu, potrivit unei cercetări

Potrivit cercetătorilor, dacă îți dorești să ai o relație de lungă durată, aceasta trebuie să fie diferența de vârstă între tine și partenerul tău de viață! 

image

În general, diferența de vârstă ideală într-un cuplu poate varia în funcție de preferințele individuale. În timp ce unii oameni preferă parteneri de aceeași vârstă sau aproape de vârsta lor, deoarece au mai multe lucruri în comun cu ei, alții pot căuta parteneri mai tineri sau mai în vârstă decât din diferite motive, cum ar fi dorința de a avea alături o persoană mai energică sau mai înțeleaptă. 

De exemplu, actorul Leonardo DiCaprio este renumit pentru că evită să se întâlnească cu femei de peste 25 de ani, în timp ce președintele Franței, Emmanuel Macron, în vârstă de 45 de ani, și-a găsit fericirea în brațele soției sale, Brigitte Trogneux, cu 25 mai în vârstă decât el.

Citește și: De ce nu are Leonardo DiCaprio relații cu femei de peste 25 de ani 

Așadar, diferența de vârstă poate fi subiectivă, dar care este diferența de vârstă ideală într-un cuplu? Un grup de cercetători consideră că a găsit răspunsul la această întrebare! 

Diferența de vârstă ideală în cuplu

În timp ce oamenii spun că „dragostea este oarbă‟, rezultatele unei cercetări arată că diferența de vârstă dintre parteneri poate determina longevitatea relației. Potrivit unui studiu realizat de către oamenii de știință de la Universitatea Emory din Atlanta, cu cât diferența de vârstă este mai mare, cu atât cresc și șansele de despărțire.

Vezi și: TEST. Cuplul de vedete pe care-l alegi dezvăluie ce-ți dorești tu într-o relație 

După ce au analizat 3.000 de persoane, cercetătorii au constatat că relațiile unde diferența de vârstă dintre parteneri este de cinci ani au cu 18% mai multe șanse să se despartă în viitor decât persoanele de aceeași vârstă.

Interesant este că riscul de despărțire crește cu 39% mai mult pentru cuplurile cu o diferență de vârstă de 10 ani și cu 95% pentru cele cu o diferență de vârstă de 20 de ani. Așadar, care este diferența de vârstă ideală în cuplu?

Potrivit specialiștilor de la Universitata Emory, cel mai bine este ca între parteneri să fie o diferență de vârstă de un an. 

Sursă foto: Shutterstock