Ce vor să audă femeile și ce ar trebui să spună bărbații?

Abilitățile bune de comunicare atrag parteneri implicați și creează conexiuni puternice. Iată opt obiceiuri subtile de comunicare care, conform psihologiei, atrag cel mai mult femeile la bărbați. 

image

Arată empatie

Oamenii sunt foarte receptivi la lucrurile care rezonează cu ei. Când vorbești despre o problemă sau o provocare la care alții se pot raporta, le vei capta atenția și vor asculta. A arăta empatie în discuții demonstrează că ești conștient de sentimentele și nevoile celorlalți.

Citește și: Aşteptările versus realitate în cuplu. Nu-l lăsa să ghicească, învaţă să îi spui ce-ţi doreşti!

Folosește detalii clare

Descrierile vagi și generale nu lasă o impresie puternică. Oamenii vor să vadă texturi și să înțeleagă clar ceea ce spui. Fii specific, oferă exemple clare și adaugă culoare, sunete sau senzații. Acest lucru va amplifica impactul comunicării tale..

E curajos

Cei mai buni comunicatori au curajul să abordeze subiecte sensibile sau să spună lucruri pe care alții nu le menționează. Spune ce trebuie spus, fără a fi nepoliticos sau ofensator. Liderii curajoși atrag cel mai mult respect și loialitate.

Repetă

Repetarea ideilor cheie în momentele potrivite adaugă forță comunicării tale. Cercetări de la Academy of Management arată că repetiția arată convingere în ceea ce spui, iar acest lucru inspiră încredere. Repetă expresiile sau ideile esențiale, pentru a întări mesajul.

Vezi și: Arta comunicării nonverbale, limbaj „vorbit‟ la perfecţie de Charlie Chaplin

Arată că ești uman

Dacă pari perfect sau lipsit de profunzime, oamenii își vor pierde interesul. Împărtășește-ți micile provocări, iar astfel vei deschide ușa pentru o conexiune mai autentică. Vulnerabilitatea și sinceritatea fac oamenii să se apropie de tine.

E deschis la schimbare

Oamenii sunt inspirați de povești de succes și de schimbare. Filmele și poveștile de succes captează atenția pentru că prezintă personaje care depășesc obstacole și își ating scopurile. Vorbește despre propriile tale transformări pentru a atrage interesul celor din jur

Spune ce crede

Cei mai buni comunicatori nu ezită să-și exprime părerile cu încredere, chiar dacă nu sunt complet siguri de adevărul absolut. Nu contează atât de mult ce spui, ci cum o spui. Comunicarea eficientă este despre a demonstra credință puternică în mesajul tău.

Adoptă o postură relaxată

Studiile arată că postura fizică influențează în mod direct calitatea cuvintelor tale, fie că vorbești sau scrii. O postură relaxată și încrezătoare, conform cercetărilor de la American Psychological Association, poate face o mare diferență. Relaxându-te și permițându-ți să fii mai spontan, vei putea comunica mai liber și mai eficient.

@shutterstock

Editor: Raluca Toma