Cel mai dureros mod de a te despărţi de cineva

A rămâne într-o relație care nu mai funcționează te poate afecta fizic şi mental. Îţi poate provoca probleme de sănătate, depresie, anxietate. De aceea, dacă simţi nevoia unei despărţiri, este important să găseşti cea mai bună cale de a face pasul.

despartire   heart g56bfad668 1280 jpg

Găsirea unui partener pe viață necesită timp. Uneori, ajungi într-un punct în care îţi dai seama că nu mai poți avea încredere în partenerul ales şi te lupți în mod constant pentru ca relaţia să reziste. Despărțirile sunt grele și poţi răni cu uşurinţă o persoană. Există variante blânde de a cere o despărţire, dar sunt şi căi care dor foarte mult.

Cuvinte pe care nu vrem să le auzim niciodată

Este greu să eviți emoțiile inevitabile care vin odată cu frângerea inimii. Deși nimănui nu-i place să aleagă despărţirea, unele moduri de a da vestea pot înrăutăți situația. Potrivit unui sondaj realizat de Thelist.com, 37,28% din respondenţi au fost de acord că a fi înșelat este cel mai sfâșietor mod de a se despărţi de cineva. În mod surprinzător, se întâmplă mai des. Conform unei agenţii de detectivi particulari din Los Angeles, HackSpirit, 74% din bărbați și 68% din femei ar înșela dacă ar ști că nu vor avea probleme prea mari după aceea.

Alți 20,43% au spus că un alt mod nepotrivit de a te despărţi de cineva este să ieşi la o întâlnire grozavă, apoi să nu mai fi sunat niciodată de celălalt şi să nu-l mai poţi contacta pe nicio cale. Ajungi să te întrebi ce a mers prost şi nu ești sigur dacă te-ai despărțit, i s-a întâmplat ceva grav între timp sau a dispărut pur și simplu. Pe locul al treilea, cu 15,59% din voturi, s-a aflat modul de despărţire printr-un simplu mesaj cu explicaţia: „Nu eşti tu de vină! Eu sunt!‟.

Vezi şi: Cele 4 comportamente care prezic despărţirea. Schimbarea lor ar putea anula 90% din divorţuri

10,57% din respondenţi sunt de acord că despărţirea lentă este cea mai dureroasă, în timp ce alți 9,86% au spus că o despărţire în public este cea mai deranjantă.

Există vreo cale bună de a te despărți de cineva?

Nu există o modalitate perfectă de a te despărți de cineva. Totul ţine de sincronizare și comunicare atentă. E mai bine să faci pasul spre o despărțire mai devreme decât mai târziu. O conversație în persoană este de obicei cea mai bună abordare, pentru că vă permite amândurora să vorbiți despre sentimentele voastre. Fii sincer fără a ataca direct partenerul, fără insulte sau reproşuri. Fii clar, dar nu oferi speranţe deşarte cu fraze ca „Nu sunt pregătit acum!‟ sau „Dacă lucrurile ar fi altfel...‟.

Citeşte şi: Ce dezvăluie visele în care apar un fost partener sau prima iubire?

Este posibil ca partenerul să devină furios sau se simtă rănit, confuz, jenat, dar trebuie să-i explici că nu poţi continua într-o relaţia sortită eşecului în care nu te simţi în largul tău, cu atât mai puţin fericit. Dacă despărţirea este cea mai bună decizie pentru amândoi pe termen lung, durerea este necesară pentru a putea fi fericiţi într-o bună zi, alături de persoanele potrivite fiecăruia în parte.



Recente

discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg