Cum își schimbă cuplurile fericite aspectul fizic în timpul căsniciei

S-a descoperit că majoritatea cuplurilor căsătorite și fericite au în comun o anumită caracteristică. Mai exact, oamenii de știință au constatat că partenerii își modifică aspectul fizic în timpul căsniciei. Iată cum! 

image

Încrederea și loialitatea, comunicarea eficientă și respectul reciproc nu sunt singurele trăsături pe care le au în comun cuplurile de succes. După mai multe cercetări, analizate de către oamenii de știință de la Universitatea din Carolina de Nord, s-a ajuns la concluzia că partenerii fericiți și mulțumiți de relațiile lor au mai multe șanse să se îngrașe în timpul căsniciei decât cei care nu sunt satisfăcuți de mariajul lor. 

Cât se îngrașă fiecare? 

Peste 8.000 de persoane au fost analizate, iar cercetătorii au concluzionat că o femeie căsătorită poate să acumuleze, în medie, până la 10 kilograme în plus, în primii 6 ani de căsnicie. O femeie care locuiește cu partenerul său, dar nu este căsătorită cu el poate să câștige, în medie, până la 8 kilograme în plus, iar o femeie care nu este căsătorită cu partenerul de viață și nici nu locuiește cu el poate să acumuleze cel mult 5 kilograme în plus. 

De asemenea, cercetările au arătat că inclusiv bărbații se pot îngrășa pe parcursul căsniciei. Datele spun că un bărbat care locuiește împreună cu jumătatea sa de cel puțin 2 ani de zile are de două ori mai multe șanse să acumuleze, în medie, 11 kilograme în plus față de unul care nu locuiește cu partenera de viață. 

Citește și: Dietă în cuplu! Cum se mențin în formă Chris Hemsworth și Elsa Pataky

S-a constatat, de asemenea, că partenerii care au relații fericite au de două ori mai multe șanse să se îngrașe, în timp ce cuplurile care au declarat că nu sunt la fel de mulțumite de relațiile lor, au mai puține șanse să câștige în greutate. Explicația este că persoanele din prima categorie se îngrașă mai mult pentru că nu simt nevoia să atragă un alt partener și se simt fericite așa cum sunt, în timp ce persoanele nefericite nu se îngrașă din cauza stresului.

Creșterea în greutate este contagioasă 

Un studiu realizat de „New England Journal of Medicine” a arătat că acumularea de kilograme este contagioasă. Mai exact, dacă un partener se îngrașă și celălalt partener are cu 37% șanse să se îngrașe, iar acest lucru se întâmplă din cauza adaptării la obiceiuri. De asemenea, cuplurile nefericite petrec mai puțin timp împreună, așa că partenerii nu se influențează din punct de vedere psihologic. 

La final, cercetările oferă și o veste bună! Mai exact, oamenii de știință au observat că, pe parcursul căsniciei, se poate observa o scădere semnificativă a fumatului și a consumului de alcool. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg
woman 228178 1280 jpg
Cadou neinspirat jpg
Depresia post nuntă jpg
despartire jpg
Metoda de somn scandinava  Sursa foto shutterstock 1720357990 jpg
La ce simptome sa te astepti dupa ce renunti la anticonceptionale  Sursa foto shutterstock 174196151 jpg
narcisist jpg
cuplu jpg
Alimente care reaprind focul pasiunii in cuplu  Sursa foto shutterstock 532780828 jpg
Top cinci cauze frecvente ale unui divort  Sursa foto Pixabay png
Obiceiul secret al cuplurilor rezistente  Sursa foto Pixabay jpg
dragoste jpg
toff ro@clickpentrufemei ro jpg
divort jpg
sarut jpg
probleme aparute in cuplu jpg
pepene  jpg