Cum își schimbă cuplurile fericite aspectul fizic în timpul căsniciei

S-a descoperit că majoritatea cuplurilor căsătorite și fericite au în comun o anumită caracteristică. Mai exact, oamenii de știință au constatat că partenerii își modifică aspectul fizic în timpul căsniciei. Iată cum! 

image

Încrederea și loialitatea, comunicarea eficientă și respectul reciproc nu sunt singurele trăsături pe care le au în comun cuplurile de succes. După mai multe cercetări, analizate de către oamenii de știință de la Universitatea din Carolina de Nord, s-a ajuns la concluzia că partenerii fericiți și mulțumiți de relațiile lor au mai multe șanse să se îngrașe în timpul căsniciei decât cei care nu sunt satisfăcuți de mariajul lor. 

Cât se îngrașă fiecare? 

Peste 8.000 de persoane au fost analizate, iar cercetătorii au concluzionat că o femeie căsătorită poate să acumuleze, în medie, până la 10 kilograme în plus, în primii 6 ani de căsnicie. O femeie care locuiește cu partenerul său, dar nu este căsătorită cu el poate să câștige, în medie, până la 8 kilograme în plus, iar o femeie care nu este căsătorită cu partenerul de viață și nici nu locuiește cu el poate să acumuleze cel mult 5 kilograme în plus. 

De asemenea, cercetările au arătat că inclusiv bărbații se pot îngrășa pe parcursul căsniciei. Datele spun că un bărbat care locuiește împreună cu jumătatea sa de cel puțin 2 ani de zile are de două ori mai multe șanse să acumuleze, în medie, 11 kilograme în plus față de unul care nu locuiește cu partenera de viață. 

Citește și: Dietă în cuplu! Cum se mențin în formă Chris Hemsworth și Elsa Pataky

S-a constatat, de asemenea, că partenerii care au relații fericite au de două ori mai multe șanse să se îngrașe, în timp ce cuplurile care au declarat că nu sunt la fel de mulțumite de relațiile lor, au mai puține șanse să câștige în greutate. Explicația este că persoanele din prima categorie se îngrașă mai mult pentru că nu simt nevoia să atragă un alt partener și se simt fericite așa cum sunt, în timp ce persoanele nefericite nu se îngrașă din cauza stresului.

Creșterea în greutate este contagioasă 

Un studiu realizat de „New England Journal of Medicine” a arătat că acumularea de kilograme este contagioasă. Mai exact, dacă un partener se îngrașă și celălalt partener are cu 37% șanse să se îngrașe, iar acest lucru se întâmplă din cauza adaptării la obiceiuri. De asemenea, cuplurile nefericite petrec mai puțin timp împreună, așa că partenerii nu se influențează din punct de vedere psihologic. 

La final, cercetările oferă și o veste bună! Mai exact, oamenii de știință au observat că, pe parcursul căsniciei, se poate observa o scădere semnificativă a fumatului și a consumului de alcool. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg