De ce ajung unele femei trecute de prima tinerețe să își înșele partenerii

Interesul de a avea o relație extraconjugală nu scade la menopauză. De ce ajung femeile trecute de 55 de ani să își înșele partenerii de viață? O cunoscută autoare a descoperit câteva cauze. 

image

În ultimii 30 de ani, autoarea cărții „A Passion for more: Affairs that Make or Break Us”, Susan Shapiro Barash, a studiat infidelitatea feminină. Ea s-a concentrat, în special, pe femeile heterosexuale, de diferite vârste, religii, etnii, situații financiare sau niveluri de educație. Recent, autoarea a vrut să descopere de ce ajung femeile aflate la menopauză să înșele, așa că a realizat mai multe interviuri cu respondente, din America, cu vârste cuprinse între 55 și 83 de ani. Ce a aflat autoarea? 

Una dintre cele mai interesante descoperiri ale lui Susan Barash este că 90% dintre femeile chestionate (indiferent de vârstă) nu au avut remușcări pentru acțiunile lor. Ele au fost motivate să se angajeze în relații extraconjugale din mai multe motive, așa cum sunt următoarele: 

De ce înșală femeile trecute de prima tinerețe? 

Autoarea a descoperit mai multe motive comune pentru care femeile de peste 55 de ani își înșală partenerii de viață. Un motiv comun a fost reprezentat de calitatea sexului. Femeile care au discutat cu Susan Barash au spus că și-au dorit o experiență diferită pe care nu au vrut sau nu au putut să o aibă alături de soții lor. 

Frica de a îmbătrâni a fost o altă scuză, iar asta s-a aplicat în rândul femeilor care s-au cuplat cu bărbați tineri, numiți de către Susan Barash „băieți-jucărie”, care le ajută să își îmbunătățească stima de sine. 

Citește și: Topul celor mai frecvente motive de divorț 

Alte femei au spus că au trișat, deoarece s-au simțit copleșite de îndatoririle de la muncă și de îngrijirea copiilor, iar noii bărbați le-au ajutat să se simtă speciale, așa cum soții lor nu au făcut-o. 

Relațiile extraconjugale nu au dus neapărat la destrămarea căsniciilor

În cadrul interviurilor, Susan Barash a aflat că relațiile extraconjugale nu au dus neapărat la destrămarea căsniciilor. În peste jumătate din cazurile pe care le-a analizat, relația cu partenerul de viață a rămas intactă și, uneori, a fost întărită de aventura extraconjugală, indiferent dacă soțul a aflat sau nu de ea. 

Autoarea spune că nevoia de a avea o relație extraconjugală este primul semnal de alarmă că relația cu partenerul de viață necesită mai multă atenție. Comunicarea este o soluție și ajută la fericirea cuplului. 

Citește și: 4 semne posibile că partenerul nu te va înșela niciodată

Cercetarea lui Susan Baras nu oferă o imagine a infidelității în societatea americană și nu numai. Experții sunt de părere că subiectul este greu de studiat din cauza reticenței subiecților de a fi sinceri cu privire la comportamentul lor.

Sursă foto: Shutterstock, Instagram - @susanshapirobarashRecente

Infinity Room Art Safari JPG
Prințul Harry foto  Shutterstock jpg
Acid hialuronic sau ceramide Sursa foto shutterstock 1172680948 jpg
bărbat în pat sursa  Shutterstock jpg
Cum te ajuta lamaia la curatenie jpg
Nicole Kidman și soțul sursa  Shutterstock jpg
Sos de rosii jpg
elvis bun profimedia 0642982238 jpg
Cele mai bune ore la care sa te trezesti si sa mergi la culcare Sursa imagine shutterstock 1672417216 jpg
Lactate jpg
Greseli de curatenie Sursa foto Pixabay jpg
Olivia Wilde foto  Shutterstock jpg
Pizza de post Sursa foto shutterstock 176980196 jpg
Prajitura cu biscuiti, caramel si glazura de ciocolata Sursa foto shutterstock 530690857 jpg
Semnificatia trandafirului jpg
pantofi sport pentru femei jpg
casa de aur a lui Putin sursa  Shutterstock, Proekt jpg
Revista jpeg
oameni fericiti jpg
Kim Kardashian jpg