Factori studiați care duc la divorț. Inclusiv vârsta la care te căsătorești este relevantă!

Să precizi longevitatea unei căsnicii este o sarcină dificilă, însă cercetările oamenilor de știință au progresat semnificativ, și au aflat care sunt cei mai comuni factori care duc la divorț. 

image

Poți să îți dai seama că un cuplu va trece printr-un divorț doar dacă vei analiza momentul în care s-au căsătorit, cel puțin asta cred specialiștii. Cercetările au aflat că oamenii care se căsătoresc în anii adolescenței sau după vârsta de 32 de ani sunt mai predispuși la despărțire, în comparație cu cei care se căsătoresc la sfârșitul anilor 20 și începutul anilor 30 (la 31 și 32 de ani). Conform unui studiu realizat de Universitatea din Utah, cele mai mari despărțiri au loc în rândul tinerilor, iar în cazul celor căsătoriți după vârsta de 32 de ani, șansele de divorț cresc cu aproximativ 5% în fiecare an.  

Nivelul de intimitate 

Frecvența redusă a intimității sexuale, calitatea slabă a sexului și lipsa altor forme de conexiune fizică și emoțională indică, în mod clar, probleme de bază în relație. De asemenea, afecțiunea excesivă din primele etape ale căsniciei este un semn de divorț, deoarece poate fi dificil de susținut o astfel de intensitate în timp. 

Diferența de vârstă dintre soți 

Un rol important în estimarea șanselor de divorț este dat și de diferența de vârstă dintre soți. Chiar și o discrepanță de un an favorizează despărțirea cu 3%, în timp ce o diferență de vârstă de 10 ani crește probabilitatea la 39%. 

Citește și acest articol: Fotografiile din liceu ar putea să îți prezică divorțul, spun cercetătorii. La fel și acești factori!

Vezi și acest articol: Cele mai scumpe divorțuri care au șocat lumea. Ce greșeală au regretat partenerii bogați? 

Nivelul de studii 

Inclusiv contextul educațional se leagă de probabilitatea divorțului! Șansa de divorț este mai mare dacă unul dintre parteneri sau ambii nu sunt absolvenți de liceu, spre deosebire de cuplurile cu niveluri de educație mai înalte. Această corelație poate fi atribuită nivelului mai scăzut de venituri, care contribuie la creșterea stresului în căsnicie. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Iată totul despre testele rapide pentru boli cu transmitere sexuală și cum să le faci! jpg
diferenta de varsta jpg
Cupluri fericite jpg
cuplu jpg
7 indicii ca partenerul este nesigur pe tine  Sursa foto shutterstock 1926380891 jpg
seducție  foto   Shutterstock jpg
cuplu shutterstock 764346061 jpg
Pauza erotica  Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu  Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting  Ce este si cum afecteaza relatiile  Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg
prima intalnire, falsitate jpg
lipsa atractiei sexuale jpg
bărbat și femeie  foto   Shutterstock jpg
fructe  foto   Shutterstock jpg
Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg