Întrebările pe care trebuie să i le pui partenerului de viață înainte de căsătorie

Înainte de căsătorie, este necesar să discutați unele lucruri importante pentru fericirea cuplului. Dacă nu ați abordat până acum aceste subiecte, a sosit momentul să o faceți, mai ales, dacă vă pregătiți să faceți în curând marele pas!  

image

Dacă îți dorești să aveți un mariaj trainic, înainte de a vă căsători, este esențial să înțelegeți ce valori, așteptări și obiective aveți. Potrivit lui Peter Pearson, de profesie terapeut de cuplu, există câteva întrebări care vă pot ajuta să vă cunoașteți mai bine!

Citește și acest articol: Ai grijă! Nativii acestor zodii se căsătoresc pentru bani!  

Vezi și acest articol: Doi vârstnici de 96 de ani din America s-au căsătorit. Cum își trăiesc dragostea 

Întrebările care vă pot salva căsnicia 

  1. „Ce credite/datorii ai?‟ - Răspunsul la această întrebare te va ajuta să ai o imagine clară a situației financiare a partenerului de viață și, de asemenea, să eviți unele surprize neplăcute care pot să apară odată cu trecerea timpului. Dacă vă doriți să faceți achiziții sau investiții majore în calitate de cuplu căsătorit, datoriile preexistente v-ar putea limita flexibilitatea financiară. 
  2. „Cine va fi responsabil pentru curățenia casei?‟ - Înainte de căsătorie, află ce crede partenerul tău de viață despre împărțirea treburilor casnice! S-ar putea ca acțiunile sale minore, care nu te deranjează acum, să devină o problemă în timp. 
  3. „Vrei copii? Dacă da, câți?‟ - Să știi că partenerul tău își dorește sau nu un copil este foarte important pentru viitorul relației voastre. Dacă tu vrei să devii părinte peste 10 ani, dar partenerul tău de viață deja cumpără haine pentru copii (sau invers), aceasta ar putea fi o problemă. 
  4. „Cât de mulți ești dispus să cheltui pe lucruri scumpe?‟ - Dacă ești de părere că este rezonabil să cheltuiți o sumă mare de bani pe o mașină, dar partenerul tău de viață nu este dispus să o facă, este posibil să aveți vizuni diferite asupra stilului de viață, iar dezacordul financiar va fi greu de gestionat într-o relație. 
  5. „Cât de important este sexul pentru tine?‟  - Există cupluri unde unul dintre parteneri are un apetit sexual mai mare decât celălalt, prin urmare este benefic să discuți despre asta înainte de nuntă. 

Sursă foto: Shutterstock