Ponturi de dating pentru cei divorțați, care vor să-și refacă viața amoroasă

Întâlnirile după divorț pot fi dificile, mai ales atunci când părinții singuri trebuie să echilibreze viața copilului lor și propria lor viață amoroasă, dar există modalităţi de a evita singurătatea.

image

Odată ce eşti părinte singur, s-ar putea să te întrebi de două ori dacă este cazul să cauţi un nou partener, explorând apele tulburi ale întâlnirilor. Te temi şi că nu vei găsi un partener potrivit pentru tine şi pentru copilul tău deopotrivă. Află câteva moduri în care poţi avea întâlniri după divorț şi chiar a te îndrăgosti din nou.

Alege genul de oameni care ar putea fi modele pentru copii

Atunci când găseşti pe cineva care îţi pare atractiv, fă un joc de imaginaţie şi vezi dacă ar putea fi un exemplu pentru copilul sau copiii tăi. Deși este ușor să te îndrăgostești de oameni atrăgători sau accesibili, evită să te atașezi de persoane care ar putea fi o influenţă negativă asupra celor mici.  

Când copiii tăi vă privesc la întâlniri într-un mod sănătos, ei pot învăța cum să construiască relații pozitive în propriile lor vieți.

Vezi şi: Cum îţi revii după divorţ

Prezintă persoana aleasă copiilor doar dacă aveţi o relaţie serioasă

Nu te grăbi să le faci cunoştinţă copiilor cu persoana cu care ai început să te întâlneşti. Abia atunci când eşti sigur că ar putea să devină parte din familia voastră poţi să te gândeşti la o ieşire împreună. Cel mai bine este să laşi să treacă măcar trei luni de relaţie pentru a vedea dacă este o relaţie serioasă şi vă înţelegeţi bine. Aţi putea să așteptați încă trei luni pentru a vedea dacă rezistaţi cu adevărat testului timpului.

Dacă te decizi că partenerul tău ar putea fi viitorul tău soț, încearcă să-l cunoşti în diferite situații înainte. Copiii se atașează destul de ușor și pot fi dezamăgiţi dacă apar prea multe persoane potenţiale „noi” mămici sau tătici.

Citeşte şi: O nouă relaţie după divorţ. 7 reguli de aur când redescoperi iubirea

Rezervă-ţi puţin timp pentru tine

Cu siguranţă, trebuie să fii prezent pentru copiii tăi ori de câte ori are nevoie, după şcoală, în weekend, dar fă-ți timp pentru tine, eventual şi pentru întâlniri. Ca părinte singur te bazezi mult pe organizare şi programarea timpului pentru a duce totul la bun sfârșit. Dacă ai ajutor din partea cuiva, trece în plan şi o seară pe săptămână pentru a participa la un eveniment care nu are legătură cu munca sau cu responsabilităţile cotidiene.

FOTO: Shutterstock