Respectul reciproc: un element indispensabil în orice relație

Toate relațiile au un lucru în comun: un set de elemente ce trebuie să provină de la ambii parteneri.

image

Indiferent de caracter, o relație poate decurge foarte bine dacă partenerii se implică și dacă dau amândoi dovadă de iubire, tandrețe, compasiune, și respect. Indiferent dacă cei doi parteneri s-au cunoscut cu ajutorul cuiva sau prin intermediul unui site întâlniri România, respectul nu trebuie să  lipsească din relație.

De ce este important respectul reciproc?

Lipsa respectului reciproc poate fi punctul de dezechilibru al relației. Dacă nu vine de la ambii parteneri, unul din cei doi va avea de suferit și în final, poate amândoi. Pe de o parte, cel care nu îl primește se va simți umilit și neapreciat. Pe de altă parte, cel care nu îl oferă, în timp va construi o barieră față de partenerul său. Dra, pentru a înțelege mai bine cât de mult contează respectul față de partener, să privim lucrurile din perspectiva ambelor părții.

Dacă o femeie nu oferă respect partenerului, atunci aceasta îl va pierde în timp. Fie acesta se va îndepărta și își va păstra felul de a fi, fie nu se va simți apreciat și atunci își va degrada stima de sine. Drept urmare, dintr-un bărbat sigur pe sine va deveni unul slab și veșnic nefericit. Un bărbat nefericit nu va excela nici pe plan personal, nici pe plan profesional.

Dacă un bărbat nu acordă respect partenerei sale, atunci aceasta se va închide în sine și își va pierde din respectul față de sine. Sau în caz contrar, va deveni rece și într-un final va renunța. Sunt cazuri în care relațiile fără respect reciproc continuă să reziste, dar acestea nu sunt cazuri fericite. Femeia nu mai e privită ca înainte, în prezent fiind puternică și dornică de afirmare. Dar, uneori, pentru a te ridica ai nevoie de un cuvânt blând și de un umăr de sprijin. Fără respect, acestea nu pot exista.

Cum poate fi manifestat respectul reciproc?

Respectul poate fi arătat în multe feluri, mai obișnuite decât ai putea crede. De exemplu, dacă ești femeie, poți să îți întâmpini partenerul cu un zâmbet și o cafea caldă dimineața. Felicită-l pentru reușitele sale și nu uita să îi mulțumești pentru tot ce face în relația voastră.

Dacă ești bărbat, apreciază-ți partenera pentru treburile din gospodărie și pentru succesul obținut pe plan profesional. Mulțumește-i pentru sprijin și trateaz-o ca pe un partener de viață, nu ca pe o completare sau ca pe o nevoie.

@Unsplash