Rutină în cuplu? Mizează pe aceste activități care țin departe monotonia în cuplu

Plictiseala în relația de cuplu apare de obicei atunci când oamenii fac același lucru zi de zi, în fiecare săptămână.

image

Plictiseala în relația de cuplu apare de obicei atunci când oamenii fac același lucru zi de zi, în fiecare săptămână. Deși plictiseala poate avea și o parte pozitivă, dovedind stabilitatea cuplului respectiv, are și o parte negativă, deoarece îi deconectează pe cei doi parteneri.

Plictiseala poate fi inevitabilă într-un cuplu vechi, însă e bine de știut că nu este o problemă de nerezolvat, dimpotrivă: există multe modalități de a te reconecta cu partenerul din toate punctele de vedere. În primul rând, purtați o discuție calmă despre acest lucru, fără să vă acuzați unul pe altul sau să fiți defensivi. În al doilea rând, căutați împreună soluții pentru a ieși din acest impas.

Principalele lucruri care contribuie la plictiseala într-o relație sunt petrecerea fiecărei zile împreună, lipsa flirtului, concentrarea doar pe un aspect al sexului și lipsa activităților comune. Pornind de aici, iată ce puteți încerca pentru a ține la distanță monotonia:

Găsiți-vă un hobby comun

Fiecare om are pasiunile lui, dar dacă ai intrat într-o relație de cuplu cu o persoană, sigur aveți în comun multe interese, iar pe unele poate încă nici nu le-ați descoperit. Așa că discutați într-o seară, la un pahar cu vin sau cu limonadă, ce anume v-ar plăcea să încercați împreună. Poate că v-ar prinde bine o drumeție săptămânală prin munți sau o plimbare cu rolele în parc, o seară la karaoke, la piscină, la un eveniment în aer liber ori la cinematograf sau, de ce nu, o competiție de jocuri video în confortul propriei case.

Citește și Pauza în cuplu. Reguli şi beneficii

Organizați o bătaie cu perne

Poate suna copilăresc, însă nu spuneți „nu‟ până nu încercați! O bătaie cu perne înseamnă mișcare, efort și amuzament. Atâta vreme cât aveți grijă să nu vă accidentați, o astfel de activitate este extrem de utilă pentru eliminarea stresului și a gândurilor negative. Ca alternativă, organizați o seară de dans, cu o selecție a pieselor voastre preferate.

Încercați ceva nou în dormitor

Și sexul poate deveni plicitisitor, așa că nu ezitați să discutați cu sinceritate despre ce vă doriți unul de la altul. Uneori, mici modificări în rutină pot avea rezultate mari. Alteori, încercarea unor lucruri pe care poate nu le-ați luat niciodată în calcul vă vor aduce satisfacții nebănuite. Important este să fiți pe aceeași lungime de undă și, dacă este ceva care nu vă place, să vă exprimați deschis.

Continuați să flirtați

Faptul că ești într-o relație de cuplu stabilă nu înseamnă că trebuie să încetezi flirturile cu partenerul. Spune-i în continuare ce îți place la el din punct de vedere intelectual și emoțional și ce te atrage la el din punct de vedere fizic; nu ezita să-i faci complimente și de față cu alte persoane din anturajul vostru; trimite-i un mesaj pe telefon în miezul zilei în care îi spui că ți-e dor de el și abia aștepți să-l îmbrățișezi seara sau lasă-i un bilet în sertarul cu lenjerie intimă.

Faceți voluntariat

Voluntariatul este o activitate care face bine atât voluntarului, cât și persoanelor care au nevoie de ajutorul său. Există atât de multe zone ale societății în care este nevoie de voluntari, încât vă rămâne doar să găsiți o cauză cu care să rezonați amândoi și să stabiliți cam cât timp îi puteți dedica. În acest mod, nu doar că alungați plictiseala, dar aveți ocazia să vă faceți prieteni noi printre oameni cu aceleași preocupări.

Vezi și Strategii alimentare pentru o viață sexuală împlinită

Petreceți câte o zi separați

Când te vezi zi de zi cu o persoană, fie și una pe care o iubești, admiri și respecți, nu este anormal să simți uneori că ai nevoie de o scurtă pauză. De aceea, încercați ca, la anumite intervale, să petreceți o zi sau două separați. De exemplu, într-un weekend, tu mergi în vizită la părinții tăi și el la ai lui. Sau, într-o zi liberă, tu organizează-ți activități cu prietenii tăi și el cu ai lui, iar seara vă reuniți acasă și povestiți întâmplările de peste zi.

@shutterstock