Cum te pot ajuta mesajele text să-ți îmbunătățești relația cu partenerul de viață

Dacă până acum ai crezut că telefonul mobil este dușmanul relației tale, ei bine află că specialiștii au descoperit că acest obiect te poate ajuta să îți îmbunătățești legătura cu partenerul tău de viață. Iată cum! 

image

Telefonul te poate ajuta să te conectezi cu partenerul tău, fie prin apeluri, fie prin mesajele text sau prin intermediul aplicațiilor și rețelelor de socializare. Mai mult decât atât, un studiu recent a descoperit că telefonul îți poate salva relația de cuplu. 

Citește și: Obiceiurile de pe rețelele sociale, deconspirate. Ce spune poza de la profil în care apari cu partenerul de viață 

Mesajele text reprezintă o modalitate de rezolvare a conflictelor

Cercetarea publicată în revista „New Media&Society‟ a analizat mai multe cupluri care fac parte din generația „X‟ (adică persoanele născute între anii 1965-1980).

S-a aflat că aceste cupluri comunică eficient prin mesajele trimise prin intermediul aplicației „WhatsApp‟, lucru care poate ajuta la rezolvarea conflictelor. Potrivit cercetătorilor, disputele prin intermediul mesajelor text se pot rezolva mai repede decât față în față. Iată de ce! 

Ce avantaje aduce comunicarea prin mesajele text

Potrivit psihologului, trimiterea mesajelor text ajută partenerii să-și adune gândurile și să comunice eficient. Cu alte cuvinte, ei pot spune exact ce au nevoie și se pot asigura că pot edita răspunsul, ori de câte ori doresc: 

„Acest tip de comunicare le permite oamenilor să se calmeze înainte de a oferi un răspuns ferm. Comunicarea prin mesajele text îi ajută pe parteneri să ofere un răspuns atent, mai bine analizat decât cel față-n față. De asemenea, acest tip de comunicare le este utilă persoanelor cărora le este greu să se exprime în momentele de ceartă‟, spune psihologul Ketan Parmar, pentru „Bestlifeonline”. 

Tehnica este deja recomandată de terapeuți

Această tehnică este deja cunoscută în rândul terapeuților. De exemplu, terapeutul de familie, Chelsea Johnson, le recomandă cuplurilor care ajung în cabinetul său să își pună gândurile pe foaie sau într-un mesaj text, când simt că au nemulțumiri: „Îmi încurajez pacienții să-și scrie toate gândurile, apoi să le împărtășească partenerilor. Mesajele funcționează cel mai bine când vrei să iei o decizie sau când vrei să discuți despre un subiect delicat, așa cum sunt problemele financiare‟, spune Johnson. 

Vezi și: TEST Felul în care ții telefonul în mână poate spune multe despre personalitatea ta 

Totuși, mesajele text nu sunt pentru oricine 

Este important să știi că fiecare cuplu folosește metoda proprie pentru rezolvarea conflictelor. De pildă, pentru unii este mai important să discute față-n față chestiunile care îi macină, în special pentru persoanele care își cunosc îndeajuns de mult partenerii de viață, sunt receptive și empatice la reacțiile lor. 

Sursă foto: Shutterstock