Strategii alimentare pentru o viață sexuală împlinită

Apetitul sexual poate fi stimulat dacă ai un corp sănătos, iar alimentația potrivită te poate ajuta să le bifezi pe ambele. Iată ce alimente este bine să consumi dacă îți dorești să ai o viață sexuală împlinită! 

image

Performanța sexuală este în strânsă legătură cu funcția nervoasă, cu nivelurile hormonale sănătoase și cu fluxul sanguin neobstrucționat. Pentru ca aceste sisteme să funcționeze bine, asigură-te că ai o dietă bogată în leguminoase, în cereale integrale și în carbohidrați complecși, cu multe fructe și legume. Deosebit de importante sunt și alimentele bogate în flavonoide, care îmbunătățesc funcția erectilă, așa cum sunt: fructele de pădure, strugurii, merele, perele și citricele. Iată și alte strategii alimentare care te pot ajuta! 

Vezi și: Infertilitate. 1 din 2 bărbați care iau aceste medicamente își reduc calitatea spermei 

Vitamina E este extrem de importantă 

Pentru o viață sexuală împlinită, la fel de importantă este și vitamina E, care se găsește în: uleiuri, nuci, semințe, legume verzi și ulei de germeni de grâu. Studiile arată că administrarea vitaminei E, sub formă de supliment, îmbunătățește starea bărbaților care se confruntă cu disfuncție erectilă.

Reține că suplimentele alimentare se iau doar la recomandarea medicului! 

Citește și: Disfuncția erectilă. Ce activități îți crește riscul și cum să nu renunți la ea 

Consumă alimente care conțin fier 

Oboseala și depresia sunt doi factori care afectează viața sexuală. Pentru a le combate, este bine să faci exerciții fizice regulate, să te odihnești corespunzător și nu în ultimul rând să consumi alimentele potrivite, așa cum sunt cele care conțin fier. Include în dietă: carne, pește, crustacee, nuci, semințe, leguminoase, cereale și verdețuri! 

Și zincul te poate ajuta 

Studiile arată că zincul poate îmbunătăți performanța sexuală și fertilitatea. Îl poți obține din alimente, precum: carne roșie, pui, fasole, nuci, fructe de mare (crab, homar), cereale integrale și din produse lactate. 

Evită pe cât posibil nicotina și consumul de alcool!  

Pentru o viață sexuală împlinită, este bine să reduci consumul de alcool și de nicotină. Pe de o parte, la bărbați, alcoolul poate provoca dificultăți în a obține și menține o erecție, iar la femei, lubrifierea va fi redusă. Pe de altă parte, nicotina scade calitatea spermei, determină apariția sterilității, infertilității și scade libidoul.  

Sursă foto: Shutterstock