Semne evidente că te înșală. Cum îți dai seama că partenerul te trădează

Te îndoiești cu privire la fidelitatea partenerului de viață? Psihologia îți poate spune dacă jumătatea ta te înșală. Iată cinci indicii evidente, confirmate de către specialiști! 

image

Într-o relație nimic nu poate fi mai frustrant decât dacă bănuiești că partenerul tău are pe altcineva. Dintr-odată te poți întreba unde se duce, cu cine vorbește la telefon sau dacă acele flori pe care ți le-a oferit în dar reprezintă un semn de iubire sau, de fapt, un indiciu al vinovăției. Ca să scapi de aceste îndoieli, psihologii dezvăluie care sunt semnele evidente care îți pot arăta că jumătatea ta te înșală. 

Își ajută dintr-odată „prietenii‟

Dacă partenerul tău, care nu este în mod normal o persoană empatică, dispare frecvent din locuință, pentru „a-și ajuta prietenul‟ care trece prin dificultăți, acest obicei ar trebui să îți dea de gândit: „Cel mai probabil, această acțiune demonstrează doar că te înșală‟, spune Paul DePompo, director al Institutului de Terapie Comportamentală, din California de Sud. 

Citește și: De ce înșală femeile? Ce motive au invocat cele care și-au trădat partenerul

Pretinde că l-ai înșelat

Unul dintre cele mai întâlnite semne ale abuzului în relații este când persoana care înșală își acuză partenerul, în mod frecvent, că l-ar trăda, totul pentru a se proteja și pentru a-i distrage atenția: „Pentru narcisiști, aceasta este atât o formă de protecție, cât și o modalitate de a distrage atenția. Partenerul care nu înșală consumă multă energie, concentrându-se să se apere și să îl convingă pe celălalt că nu îl trădează‟, a spus Alena Scigliano, psihoterapeut. 

Își păzește telefonul

Un alt obicei care îl poate da de gol este păzirea telefonului și schimbarea periodică a parolelor: „Oamenii care au secrete își schimbă frecvent parolele și devin agitați când își lasă telefonul jos. S-ar putea să îi vezi că își schimbă și notificările, astfel încât să nu observi ce îi apare pe ecran, când conduce sau în alt moment când ești aproape de el‟, mărturisește Ashera DeRosa, terapeut. 

Vezi și: Stai cu ochii-n patru. Top trei perechi de zodii predispuse să înșele într-o relație

Obiceiurile de igienă îl pot da de gol 

Conform specialiștilor în relații, schimbările de igienă pot fi semne că partenerul îți ascunde ceva: „Când celălalt încearcă să ascundă că a întreținut relații sexuale cu alt partener sau că s-a văzut cu altcineva, de multe ori, are grijă să scape de parfumul său de pe piele și, prin urmare, are grijă mai mult de igiena lui, decât în mod normal, a spus terapeutul Bat Sheva, potrivit „Bestlifeonline

Sursă foto: Shutterstock