Semne că partenerul tău nu te mai atrage din punct de vedere sexual

Atracția sexuală este un element important într-o relație sănătoasă și fericită, dar se poate întâmpla ca aceasta să se diminueze, în special în cazul celor care formează un cuplu de lungă durată. 

image

Diminuarea dorinței sexuale este o realitate comună, care poate avea numeroase cauze. După faza de îndrăgostire, se poate întâmpla ca nivelurile hormonale ale partenerilor să scadă, ceea ce influențează această problemă. De asemenea, rutina, obișnuința, stresul, responsabilitățile, presiunile financiare sau lipsa de comunicare din cuplu sunt alți factori care afectează viața sexuală a partenerilor. 

Citește și acest articol: Ce înseamnă să ai chimie sexuală cu cineva. Emoțiile resimțite pot fi „electrice”, „hipnotice” și „irezistibile”

Semne că nu mai ești atrasă din punct de vedere sexual de partenerul tău 

Îți dai seama că viața voastră sexuală are de suferit, dacă experimentezi cel puțin unul dintre următoarele lucruri. 

 1. Nu mai ai fantezii cu partenerul tău - Știi că nu mai ești atrasă sexual de partenerul tău dacă ți-ai pierdut interesul să faci sex cu el. Dacă te simți atrasă de alte persoane, dar când te întorci acasă la jumătatea ta, nu manifești același interes, acesta este un semnal de alarmă. 
 2. Eviți intimitatea fizică - Trebuie să îți dea de gândit și dacă eviți adesea orice oportunitate de intimitate sexuală! Dacă preferi să răspunzi la câteva e-mailuri decât să petreci timp cu partenerul tău sau dacă îl respingi când vrea să te sărute, aceste gesturi îți arată că nu mai ești atrasă sexual de el. 
 3. Ești distrasă în timpul sexului - Dacă te gândești constant la alte lucruri în timpul sexului, cum ar fi la ce vei găti pentru cină sau cum îi vei cere șefului o mărire de salariu, acesta este un semn de avertizare că îți pierzi atracția sexuală față de partener. 
 4. Ai probleme în a atinge orgasmul - Schimbările hormonale și chiar anumite medicamente pe bază de prescripție medicală pot influența această problemă. Dar dacă nu te confrunți cu probleme de sănătate și nu ai întâmpinat dificultăți în a atinge orgasmul la începutul relației, însă a devenit brusc o problemă, acest lucru reprezintă un semnal de alarmă!

Vezi și acest articol: De ce multe femei sunt atrase din punct de vedere sexual de anumiți bărbați?

Există soluții! 

Dacă te regăsești în cele menționate, nu-ți face griji, deoarece există soluții care pot să reaprindă scânteia în cuplu! Prin comunicare, empatie și răbdare, viața voastră sexuală poate fi ca la început. Experții sunt de părere că activitățile noi de cuplu, reducerea stresului, ieșirile separate ale partenerilor în oraș și, bineînțeles, comunicarea ajută foarte mult! 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Fexting Ce este si cum afecteaza relatiile Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg
prima intalnire, falsitate jpg
bărbat și femeie foto  Shutterstock jpg
fructe foto  Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu foto  Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg