5 lucruri pe care nu le ştiai despre anticoncepţionale

1 75436 original jpg jpeg

Principalul rol al anticoncepţionalelor este de a proteja femeile de eventualele sarcini nedorite. Însă, pe lângă acest aspect, această metodă de contracepţie mai prezintă câteva beneficii, dar şi dezavantaje, pe care puţine femei le cunosc!

Pot reduce libidoul

Anticoncepţionalele te protejează de o sarcină nedorită, dar pe de altă parte pot reduce dorinţa sexuală. Aceste pastile conţin estrogen – hormoni sexuali feminini - şi progesteron sintetic – hormon care reglează şi stimulează multe funcţii ale organismului -. Cantitatea de estrogen este aceeaşi în toate anticoncepţionalele, însă cel de progesteron diferă. De aceea, progesteronul este responsabil pentru lipsa libidoului. Pentru a rezolva această problemă, medicii le recomandă pacientelor alte pastile care se potrivesc organismului lor sau altă metodă de contracepţie.

Pot apărea neplăceri mai târziu

Cei care spun că sângerarea apare doar atunci când femeile încep să folosească pilulele contraceptive nu sunt bine informaţi. De fapt, această problemă poate apărea şi după câţiva ani în care femeia a folosit această metodă de contracepţie. Această schimbare are loc pentru că hormonii din corp se schimbă odată cu vârsta, ceea ce face ca şi reacţia organismului la anticoncepţionale să se modifice. În cazul în care cantitatea de sânge nu se diminuează de la lună la lună, atunci consultă medicul ginecolog ca să te ajute să găseşti pastilele potrivite.

Ajută femeile la premenopauză

Anticoncepţionalele sunt de mare ajutor femeilor de peste 40 de ani care experimentează primele simptome ale menopauzei precum sângerări neregulate sau bufeuri. Dacă nu eşti fumătoare, nu ai tensiunea ridicată şi nu suferi de diabet, atunci poţi lua anticoncepţionale la menopauză. Acestea îţi reglează sângerarea şi te ajută să scapi de senzaţia de căldură.

Sunt cancerigene

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au inclus anticoncepţionalele pe lista medicamentelor care pot provoca cancer. În urma studiilor, s-a constatat că această metodă contraceptivă poate provoca cancer de sân, cancer cervical sau de ficat. Se pare că femeile care renunţă să mai ia anticoncepţionale timp de 10 ani, prezintă un risc mai ridicat de a se îmbolnăvi de cancer. 

Există şi anticoncepţionale intravaginale

Dacă pastilele luate pe cale orală sunt respinse de organismul tău, nu-ţi face griji pentru că există şi pastile de protecţie intravaginale. Acestea se dizolvă în vagin, însă secretul este să nu iei una singură, ci două, pentru că vaginul nu absoabe pastila atât de bine precum tractul digestiv.



Recente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire  Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive  Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor  Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui  Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Cum ti ar putea imbunatati viata intima curatenia de primavara  Sursa foto shutterstock 2119185203 jpg
Migdale jpg
femei care înșală  Shutterstock jpg
Cum iti influenteaza ovulatia libidoul  Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor  Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata  Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala  Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei  Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți  sursa   shutterstock 1550852267 jpg