Cum îţi influenţează ovulaţia libidoul

Ovulația este o schimbare corporală importantă care are loc în fiecare lună, însă femeile acordă o importanţă mai mare menstruaţiei. Îi vei acorda mai multă atenţie dacă vei afla cât de mult îţi influenţează libidoul.

image

Cu aproximativ 14 zile înainte de menstruație, are loc ovulaţia, dar, de obicei, poți să-ți dai seama când se apropie, dacă ești atentă. Potrivit Clinicii Mayo, ovulația are loc atunci când oul este eliberat din ovar și începe să se pregătească pentru fertilizare. Este posibil să începi să ai un apetit culinar mai mare, să te simţi mai energică, dar te poţi confrunta şi cu balonare, secreţii, sensibilitatea sânilor. Dincolo de toate acestea, unul dintre cele mai comune și mai plăcute simptome ale ovulației este modul în care îți afectează libidoul.

Legătură dintre ovulaţie şi libido

Hormonii provoacă o mulțime de schimbări pentru a pregăti corpul să elibereze și, eventual, să fertilizeze un ovul. Modificările exterioare sunt modalități prin care corpul îţi semnalează că eşti gata să concepi un copil. În timpul ovulării, mirosurile și atractivitatea generală sunt sporite, făcându-te mai dezirabilă.

Te-ar mai putea interesa: Cea mai bună oră pentru a face dragoste. Experţii susţin că aşa vei avea experienţe de neuitat

Cea mai importantă corelație dintre ovulație și dorință este apetitul sexual crescut. Conform Natural Cycle, estrogenul este responsabil pentru dorința noastră sexuală. În timpul ovulației, nivelurile de estrogen sunt mai ridicate, de aceea creşte şi libidoul. Este posibil să simți, de asemenea, o creştere a apetitului sezual în zilele de dinaintea ovulației, urmând ca, odată ce începe ovulația, acesta să scadă vertiginos.

De ce dorinţa sexuală se modifică pe parcursul ciclului menstrual?

Până de curând, erau necunoscute motivele pentru care apetitul sexual este influenţat de menstruație, potrivit The Guardian. În afară de faptul că mulți au un libido mai scăzut după menopauză, abia după un studiu din anul 2013, a început să fie înţeles modul în care ovulația și menstruația ne afectează dorința de intimitate fizică.

Vezi și: Seri pasionale în doi tulburate de lipsa libidoului? Uleiurile esenţiale vor încinge atmosfera în dormitor

Studiul a demonstrat că în timpul ovulației, dorința sexuală este la maximum. Acest lucru este explicabil, având în vedere că sexul, în esență, este menit apariţiei unei sarcine, iar ovulația este perioada din timpul ciclului menstrual în care corpul devine pregătit să fertilizeze ovulul. De aceea, creşte dorinţa de a petrece mai mult timp cu partenerul, dar şi de a te îngriji mai atent. Toate sunt modalități prin care hormonii te fac să știi că are loc procesul de ovulație.

FOTO: ShutterstockRecente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Cum ti ar putea imbunatati viata intima curatenia de primavara Sursa foto shutterstock 2119185203 jpg
Migdale jpg
femei care înșală Shutterstock jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg