Modul în care respiri îți poate influența viața sexuală. Care este explicația?

Pentru îmbunătățirea vieții sexuale, este bine să ții cont de modul în care respiri, cel puțin bărbații trebuie să fie atenți la acest aspect. Iată ce s-a aflat!  

image

Anxietatea, stresul, sănătatea mintală, tensiunea arterială și chiar felul în care respiri pot avea impact asupra vieții tale sexuale, relatează Clinica Mayo. Poate ești surprins să descoperi că respirația este un factor important, însă, mai ales bărbații, trebuie să țină cont de acest lucru.  

Respirația și disfuncția erectilă 

Respirația deficitară este un factor care contribuie la prezența disfuncției erectile, mai exact, incapacitatea constantă sau repetată de a obține sau menține erecția un anumit timp, pentru a susține actul sexual: 

Respirația poate fi un factor în apariția disfuncției erectile. Respirația deficitară poate afecta circulația, ducând la disfuncție erectilă”, a spus medicul urolog Paul Thompson, pentru „Best Life”. 

Citește și: Disfuncția erectilă (DE): simptome, cauze, tratament

Concret, respirația pe gură este factorul din spatele acestei probleme. Conform unui studiu, publicat în „Journal of Oral Health and Dental Science”, 68% dintre participanții, cu vârste cuprinse între 20 și 56 de ani, care au respirat pe gură, au avut dificultăți de natură sexuală, cum ar fi: disfuncție erectilă, ejaculare precoce și lbido scăzut. 

Anumite tipuri de respirație, cum ar fi respirația pe gură, cresc riscul de tulburări de somn. Când nu dormi bine, nivelul de testosteron scade, iar riscul de disfuncție erectilă crește”, a spus medicul Justin Houman.

În plus, conform Clinicii Cleveland, cei care respiră pe gură ihalează mai multe bacterii, toxine și particule dăunătoare în corp. 

Vezi și: Lipsa unei vitamine din corp îți poate distruge viața sexuală! 

Care sunt soluțiile? 

Dacă obișnuiești să respiri pe gură, medicul Houman te sfătuiește să exersezi inspirația și expirația pe nas, pe tot parcursul zilei. La fel de important este și să te asiguri că nu ai nasul înfundat.

Un truc eficient este să îți sprijini capul de o pernă mai mare când dormi, acest lucru te va ajuta să respiri mai bine pe nas. 

Sursă foto: Shuttestock